Ana SayfaGüncelŞırnaklılardan ‘yüzde 99.9’ yanıtı: Mutlaka kazanacağız

Şırnaklılardan ‘yüzde 99.9’ yanıtı: Mutlaka kazanacağız

HABER MERKEZİ – Bakan Mehmet Özhaseki’nin seçimlerde Şırnak’tan yüzde 99,9 oranında oy alacakları iddiasında bulunmasına Şırnaklılardan yanıt geldi. “Sokağa çıkma yasaklarında evlerimizi kaybettik” diyen Şırnaklılar, “Geçen Newroz’da Botan halkı iradesine sahip çıktı. Seçimlerde de benzer durum ortaya çıkacak. Mutlaka kazanacağız” diyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Şırnak’ta seçim olsun yüzde 99,9 alırız” sözlerine Şırnak’tan yanıt geldi.

Bakan’ın Şırnak’a ziyareti sırasında sarf ettiği sözlere tepki gösteren Şırnaklılar, “Önce köylerimizden göç ettik. Sonra sokağa çıkma yasaklarında evlerimizi kaybettik. İrademize sahip çıkarak cevap vereceğiz” diyor.

Şırnaklılar Bakan Özhaseki’nin sözlerini şöyle değerlendiriyor:

Halil Deniz

“Diğer sefer de yüzde 80 alacağız dediler, ancak yüzde 20’i bile alamadılar. Botan halkı olarak bize yapılanlara karşı irademize sahip çıkacağız. AKP’ye karşı yüzde 90 oy oranı ile cevap verileceğiz.”

Hamit Ayan

“Bu (TOKİ) evlerle bizi kandıramazlar. Artık vaatlere ve yalanlara karnımız tok. Bakan’a, irademize sahip çıkarak cevap vereceğiz. Bahsettikleri oranı ise hayallerinde ancak görebilirler.”

Methi Kabul

“Önce köylerimizden göç ettik. Sonra sokağa çıkma yasaklarında evlerimizi kaybettik. Çok mağdur edildik. Bizden bir şey beklemesinler. Başımıza ne getirdiklerini unutmuyoruz. Üç maymunu oynuyorlar. Yaptıklarını saklayarak, yüzümüze gülüyorlar. Ancak bunları unutmayarak sandığa gideceğiz. Ben de bir Botan genci olarak asla onlara oy vermeyeceğim. Bir beklentileri de olmasın bizden. Ben Mekatronit Bölümü okudum. Ancak şu an Şırnak’ta iş bulamıyorum. Bu yüzden Bakan’ın buraya gelişinin bizim için bir anlamı yok.”

Deniz Aytaş

Geçen Newroz’da Botan halkı iradesine sahip çıktı. Seçimlerde de benzer durum ortaya çıkacak. Mutlaka kazanacağız.”

Previous post
Kapitalizmin psikopatolojisi (I) - Mary Metzger
Next post
Kurkut cinayeti davası: Sanık polise yine tutuklama yok