Ana SayfaGüncelSP’den ‘Diyarbakır’da barış için toplanalım’ çağrısı, HDP’den ‘olumlu’ görüş

SP’den ‘Diyarbakır’da barış için toplanalım’ çağrısı, HDP’den ‘olumlu’ görüş

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, hükümete Ortadoğu’nun sorunlarının çözümü için Diyarbakır’da ‘Barış, İstikrar ve Kardeşlik’ başlığı altında bir konferansta toplanılması önerisi sundu. HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu, Karamollaoğlu’nun Diyarbakır’da yapılmasını önerdiği konferansa ilişkin “Barış kardeşlik isteyen herkesle bir araya geliyoruz” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümete Diyarbakır’da ‘Barış, İstikrar ve Kardeşlik Konferansı’nın toplanması için çağrıda bulundu.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Karamollaoğlu, “Diyarbakır’da geniş katılımlı, bölgesel bir konferans organize edilmelidir. ‘Barış, İstikrar ve Kardeşlik’ başlığı altında düzenlenecek bu konferansta İslam ülkelerinin meşru yönetimlerinin yanı sıra silaha bulaşmamış her grup temsil edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, konferansa hem Suriye rejiminin hem de Kuzey Suriye temsilcilerinin davet edilmesi gerektiği dile getirildi. Ancak Saadet Partisi lideri, konferansta temsil edilmesi gerekenin Kuzey Suriye’deki aşiretler olduğunun altını çizdi.

Ayrıca Saadet Partisi’nin Diyarbakır’da toplanacak konferansa Irak ve İran yönetimlerinin çağrılmasını önerdiği de belirtildi.

HDP’den ‘olumlu’ görüş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun çağrısına ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Kerestecioğlu, Karamollaoğlu’nun Diyarbakır’da yapılmasını önerdiği konferansa ilişkin görüşlerini, “Barış kardeşlik isteyen herkesle bir araya geliyoruz. Seçimden önce olması gereken OHAL’in kalkmasıdır. Tüm muhalefet güçleri bunun için baskı kurmalıdır. Şu anda o parti bu parti düzeyinde değil ama tüm demokrasi güçlerinin eşit yurttaşlık için, barış için bir araya gelmesi gerekiyor. Türkiye bunu hak eden bir ülke. Siyasetçilerin de bu dille konuşması gerekiyor” şeklinde paylaştı.

Previous post
“İmralı’ya heyet gitti”den sonra bir Öcalan iddiası daha
Next post
Yılmaz'ın Demirtaş'ı ziyaret etmesine ilişkin CHP'den açıklama