Ana SayfaEkonomi‘Süper Teşvik’in tanıtımı: “Faiz düşsün ki yatırım olsun, yatırım olmazsa devlet vergi bulamaz”

‘Süper Teşvik’in tanıtımı: “Faiz düşsün ki yatırım olsun, yatırım olmazsa devlet vergi bulamaz”

HABER MERKEZİ – “Proje Bazlı Teşvik Sistemi” tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontrolsüz büyümeyi eleştirenleri hedef aldı, faizlerin düşürülmesi yönündeki ısrarını yineledi: “Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra yatırım yapılabilir mi? Yatırımın olmadığı yerde devlet alacak vergi de bulamaz.”

Ekonomide endişe verici gidişatın hükümet yetkililerince de dillendirilmeye başlanmasıyla 2019 seçimlerine dönük bir ‘ekonomi paketi’ üzerinde çalışıldığı bildirilmişti.

Hükümet tarafından hazırlanan projenin adı daha sonra “Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi” olarak açıklanmıştı.

Bugün Saray’da düzenlenen tanıtım programıyla yeni sistem kamuoyuna tanıtıldı.

Programda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, teşvikin gerçekleştirileceği illerin İstanbul, Sakarya, Malatya, Adana, Hatay, Yalova, Niğde, Kahramanmaraş, Kayseri, İzmir, Siirt, Edirne, Ankara, Bursa, Kırıkkale, Bingöl, Mardin ve Osmaniye olduğunu söyledi.

Sisteme katılmaya hak kazanan 19 şirketin lansman öncesinde belli olduğu program kapsamında 23 projeye 135 milyar liralık destek sağlanması hedefleniyor.

Desteklenecek şirketler şöyle sıralanıyor: Alvi Medica, Assan, Atayurt, BMC (4 adet proje), CFS, Dow Aksa, Ekore, Ersan, SASA (2 adet proje), İpek Mobilya, Most Makine, Siirt Bakır, Metcap Enerji, TUSAŞ, Oyak Renault, Yıldız Metalurji, Vestel, Sütaş ve Tosyalı.

Erdoğan’dan ‘büyümeyi’ eleştirenlere: Kıskançlık, başka bir şey değil

Programda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde ise ilk olarak kontrolsüz büyümeyi eleştirenler vardı:

“Fazla büyüme isabetli değil diyenler var. Neden? Kıskançlık! Başka bir şey değil. Ya, büyüme olmadıktan sonra ne işe yarar? Büyüme oranınız ne kadar artarsa o kadar güçlü oluruz. İşin aslı o. Türkiye büyüdükçe çalışanıyla, iş adamıyla, devletiyle hep birlikte kazanıyoruz.”

Cumhurbaşkanı ayrıca faizlerin düşürülmesi yönündeki ısrarını yineledi.

“Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra yatırım yapılabilir mi? Öncelikle yüksek faizden yatırımcıyı kurtaracaksın ki yatırımlar yapılabilsin. Proje bazlı yatırım teşvik sistemi bu ihtiyacın neticesi olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin gerçek gündemi işte budur… Yatırımın olmadığı yerde devlet alacak vergi de bulamaz”

Previous post
Güney Afrika'da lezbiyen bir çift işkence edilerek öldürüldü
Next post
Yasemin Çakal hakkındaki karar bozuldu, 15 yıl hapis cezası verildi