Ana SayfaGüncel24 Haziran erken seçimlerine doğru: 52 gün kala kim ne diyor?

24 Haziran erken seçimlerine doğru: 52 gün kala kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçileceği 24 Haziran erken seçimine bugün itibarıyla 52 gün kaldı. AKP, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve HÜDA-PAR’ın katılabileceği seçimlere iki aydan az bir zaman kala adaylık tartışmaları, muhalefetin ittifak ve ortak aday arayışı sürüyor. Gün boyunca yapılan açıklamaları, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 


21:05 | YSK dört parti liderinin başvurusunu kabul etti, üç adayın başvurusunu reddetti

YSK, Cumhurbaşkanı adaylığına süresi içerisinde başvuran isimlerden adaylığı kabul edilenleri açıkladı.

YSK’nin resmi internet sitesinden yayınladığı karara göre Cumhurbaşkanı adaylığına süresi içerisinde başvuran Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Vecdet Öz’ün başvuruları kabul edildi.

Bu kapsamda başvurusu kabul edilenler için 04-09 Mayıs 2018’de 08.00 -20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına, seçmenler tarafından başvurularak teklifte bulunulabilecek.

3 adayın başvurusu kabul edilmedi

YSK ayrıca süresi içerisinde Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuran Necdet Can, Selami Karagöz ve Bülent Gürkut’un bilgi ve belge eksikliklerini tamamlamadıklarından dolayı başvurularının reddine karar verdi.


19:20 | HDP, Demirtaş’ın ‘dışarıda eşit koşullarda kampanya yürütebilmesi için’ YSK ve savcılığa başvuracak

HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Saruhan Oluç, Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını yarın resmen açıklayacaklarını söyledi.

WE-BİZ’e konuşan Oluç, Demirtaş’ın kampanyayı dışarıda ve eşit koşullarda yürütmesi talebiyle YSK ve savcılığa başvuracaklarını belirtti ve “Siyasi iktidar AKP-MHP koalisyonu kendisine güveniyorsa Demirtaş’ın kendisinin çıkıp özgürce propaganda yapmasını sağlamalıdır” dedi.

Oluç, yarınki resmi açıklama sırasında Demirtaş’ın kendi mesajını okuyacaklarını ve kampanya şarkısını kamuoyuna açacaklarını da söyledi:

“Yarın Selahattin Demirtaş’ın adayımız olduğunu deklare edeceğiz. Biz adayımızla, politikalarımızla iddialıyız. İkinci tur için de iddialıyız. Bize ikinci turu soranlara biz de ‘Siz ikinci turda bizi destekleyecek misiniz?’ diye soruyoruz.”


19:05 | Muharrem İnce’nin adaylık afişi de ortaya çıktı

Foto: Hürriyet

CHP’de bugün adaylığı İlhan Kesici tarafından açıklanan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adaylık afişleri de ortaya çıktı.

İnce için hazırlanan cumhurbaşkanlığı seçim kampanya afişlerini Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz ortaya çıkardı.

“Türkiye’ye güvence, Muharrem İnce” yazılı afişlerin matbaada basılı fotoğrafı da Hürriyet’in haberinde yer aldı.

Muharrem İnce, adaylığı ile ilgili olarak, “Gurur duyarım, son karar Genel Başkanım ve milletvekili arkadaşlarımın” demişti.


17:20 | HDP aday adayı başvurularını 8 Mayıs’a kadar uzattı 

HDP Merkez Yürütme Kurulu “partinin kapılarının tüm demokrasi güçlerine ve vicdan sahibi yurttaşlara açık olduğunu” belirterek, aday adayı başvuru tarihini 8 Mayıs’a kadar uzattığını duyurdu.

Yazılı açıklama şöyle:

  1. Demokratik olmayan bir ortamda, OHAL koşullarında, seçim güvenliğini ve temsilde adaleti engelleyen yasal zemine rağmen, HDP ve tüm bileşenleri, ittifakları, kurum ve kuruluşları büyük bir kararlılık ve azim içinde seçim çalışmalarını sürdürmektedir. Bir yandan illerde ve ilçelerde halk buluşmaları yapılmakta, diğer yandan adaylık listeleri üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir.
  2. Ne yazık ki, ‘sıfır baraj ittifakı’ olarak anılan ve 4 partinin katıldığı çalışma şekillenirken Türkiye’de demokrasi ve demokratik politik kültür açısından son derece zaaflı bir tutum sergilenmiştir. Toplumda yeniden bir barış ve demokrasi ikliminin oluşması fırsatı kullanılmamıştır. AKP-MHP ittifakının belirlediği zeminde siyaset yapmak kabullenilmiştir.
  3. Şu çok açık ki, HDP, demokratik siyaset zincirinin en önemli halkalarından, demokratik muhalefetin en kararlı odaklarındandır. HDP’yi, bu alandan tasfiye etmek üzere hazırlanmış olan bütün girişimler karşısında kararlı ve örgütlü mücadelemizi demokrasi ve barış güçleri, vicdan sahibi yurttaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz. Ne Eş Genel Başkanlarımızın ve vekillerimizin tutuklanmasını sağlamış olan ittifaklar, ne de HDP’yi siyaset sahnesinden silmeyi hedefleyen girişimler bizleri engelleyemeyecektir.
  4. Bu bağlamda, 5 Mayıs olarak belirlediğimiz son aday adayı başvuru tarihimizi 8 Mayıs’a kadar uzatıyoruz. Tüm demokrasi güçlerine, barış ve insan hakları mücadelesini sürdürenlere, ülkenin vicdan sahibi olan insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, aydınlarına çağrı yapıyoruz:

Kapımız herkese açıktır. Gelin demokrasi ve barış mücadelesini birlikte güçlendirelim ve sürdürelim. Bu topraklarda huzur, kardeşlik ve barış türkülerimizi hep beraber söyleyelim. İl örgütlerimize veya Genel Merkezimize aday adaylığı için başvuru yapın. Birlikte güçlüyüz. Birlikte kazanacağız.


16:50 | AKP’den yeniden aday olmayan 22 isim

24 Haziran’daki erken seçimlerde AKP’den 22 isim yeniden adaylık başvurusu yapmadı.

Aday olmayanlar arasında Ali Babacan, Beşir Atalay, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin bulunuyor. O isimler şöyle:

Mehmet Müezzinoğlu – Bursa

Burhan Kayatürk – Van

Ekrem Erdem – İstanbul

Hüseyin Samani – Antalya

İsrafil Kışla – Artvin

Hüseyin Şahin – Bursa

Ahmet Davutoğlu – Konya

Murat Göktürk – Nevşehir

Fatma Seniha Nükhet Hotar – İzmir

Hasan Özyer – Muğla

Cemalettin Kani Torun – Bursa

Mehmet Ali Pulcu – İstanbul

İbrahim Mustafa Turhan – İzmir

Recep Konuk – Karaman

Coşkun Çakır – Tokat

Cemil Çiçek – Ankara

Mehmet Ali Şahin – Karabük

Ali Babacan – Ankara

Beşir Atalay – Van

Özcan Ulupınar – Zonguldak

Ayhan Gider – Çanakkale

İsmail Kahraman – İstanbul


16:00 | “Kürtsüz ittifaka karşı Kürt ittifakı”

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin “HDP’siz ittifak”ı gündemdeyken konuya dair bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), seçim için oluşturulan her iki bloğun da HDP’yi dışladığını belirterek, “Kürtsüz ittifaka karşı Kürt ittifakını oluşturalım” çağrısı yaptı.

Konuya dair Diyarbakır’daki binalarında bir açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürtlerin iradesinin hesaba katılmadan bir seçim sürecine gidildiğini belirtirken, yapılan ittifakların da bunu açığa vurduğunu söyledi.

Kürt siyasetinin parlamentodaki yüzünün HDP olduğunu ifade eden Öztürk, buna rağmen parlamentodaki partilerin HDP’yi istemediklerini belirterek de Kürt partilerden gelen açıklama ve önerilere dikkat çekti, bunun da “birlik” için önemli olduğunu söyledi:

“Bu Kürt halkının yıllardır istediği şeydir. Seçim sürecinde bu durum daha dazla ön plana çıkıyor ancak biz biliyoruz ki bu durum tüm Kürt parti ve örgütlerinin isteğidir. Bugünlerde gösterilen tavır toplum tarafından Kürt birliği için olumlu bir gerekçe olarak görülüyor. Kürtlerin bu duygu ve inanç ile hareket ederek Kürt ittifakını güçlendirmek ve ulusal birliği kalıcı hale getirmek için mücadele edeceği görüşündeyiz. Onların Kürtsüz ittifakının karşısında Kürt ittifakı olmalı.”


15:15 | “HDP’nin ittifaktan dışlanması avantaj, ikinci bir 7 Haziran bile yaşamak mümkün”

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin “HDP’siz ittifak”ına dair bir yazı kaleme alan yazar Demir Küçükaydın, HDP’nin Sıfır Baraj’dan dışlanmasının ‘hayırlı olduğunu’ savundu.

Dört partinin “HDP’siz ittifakı”nı değerlendiren yazar Küçükaydın, “HDP dışlanmasına karşı bütün Kürt partilerini yanına alarak muhtemelen klasik bölgelerinde daha yüksek oranda oylar alacağından ikinci bir 7 Haziran bile yaşamak mümkün olabilir” dedi.


14:30 | Kulis: Muharrem İnce yakın çevresini arayarak “Aday benim” dedi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı üzerine günlerdir yürütülen tartışmaların sona erdiği ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce konusunda mutabakatın sağlandığı ileri sürüldü.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın CHP içerisinden farklı kaynaklardan da teyit ettirdiği bilgiye göre, İnce dün kendisine yakın bir kaç ismi arayarak, adaylık konusunda isminin kesinlik kazandığını bildirdi.

Ayrıca CHP yönetiminde farklı isimler de bu bilgiyi doğruladı.

Ajans’ta Hayri Demir imzası ile yer alan habere göre İnce’nin adaylığının kesinleşmesiyle birlikte resmi açıklama öncesi program da netleşti. İnce’nin yakın çevresiyle paylaştığı programa göre ise resmi açıklama öncesinde İnce ve beraberindeki bir heyet Ankara Hacı Bayram Camii’sinde Cuma namazı kılacak. Buradan Ulus’ta bulunan ilk Meclis binasını ziyaret edecek olan İnce, daha sonra açıklamanın yapılacağı salona geçecek.

Tören yarın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na giden anketlerde İnce’nin adının ilk sırada yer alması üzerine gözler yarın Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da yapılacak törene çevrildi. Törenin yapıldığı gün doğum günü olan Muharrem İnce’nin adının açıklanması bekleniyor.


14:25 | BBP, AKP listesinden seçime giriyor

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Büyük Birlik Partisi’nin AKP listelerinden seçime gireceğini açıkladı.

Konuyla ilgili, Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç’la ortak açıklama yapan Ünal, “Milletin gözü önünde cereyan etmeyen ittifaklar masa başı pazarlık olarak okunur” derken, muhalefeti hedef aldı.

Ünal, “Cumhur İttifakı bu milletin temsilcisidir ve lideri milletin adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.


14:00 | Deniz Baykal milletvekili aday adayı oldu

CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın milletvekili aday adaylığı başvurusuna yönelik belgeleri, CHP Genel Merkezi’ne gönderildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce GATA’da ziyaret ettiği Deniz Baykal’a, memleketi Antalya’dan birinci sırada milletvekilliği adaylığı teklif etmişti.


13:55 | Demokrat Parti destekleyeceği adayı açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

Ziyaret ardından basına açıklamalarda bulunan Uysal, partisinin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’i destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

Akşener ise iki partinin kardeş olduğunu söyleyerek “Beni en iyi onlar anladı” dedi.

Demokrat Parti daha önce 24 Haziran’daki milletvekilliği genel seçimleri için CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile ittifak kurduğunu açıklamıştı.


13:40 | CHP’li Kesici: Muharrem İnce’nin adaylığı kesin gibi

CHP’de cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçenlerden İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, “Muharrem İnce’nin adaylığı kesin gibi” dedi. Kesici, İnce’yi arayıp tebrik ettiğini belirtti:

“Dün akşam itibariyle Muharrem İnce adı öne çıktı. Tahmin ediyorum yetkili arkadaşlarla konuşmuşlar. Ben de bu münasebetle sabahleyin Muharrem İnce’yi telefonla tebrik ettim.  O da tebriklerimi kabul etti. Allah hayırlı uğurlu etsin.”

Ayrıca İnce’nin bugün yapılan grup toplantısına girerken katılımcılar tarafından alkışlandığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Bülent Mumay’a konuşan İnce ise “Atatürk’ün partisinin üyesi olarak Atatürk’ün oturduğu koltuğa aday gösterilmekten gurur duyarım. Elbette kararı genel başkanım ve milletvekillerimiz verecektir. Hem partimiz hem de milletimiz için hayırlı olmasını dilerim” açıklaması yaptı.

AA’ya da konuşan İnce, şunları söyledi:

“Yarın saat 10.00’da genel başkanımız açıklama yapacak, bekleyin, acele etmeyin. Benden bir şey beklemeyin. Sloganımız şu; zamanı gelince her şey güzel olacak.”  


12:50 | Saadet Partisi lideri yanıtladı: HDP, neden ‘dörtlü ittifak’ın dışında tutuldu?

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi lideri, HDP’nin ‘dörtlü ittifak’ın dışında tutulmasına yönelik şunları söyledi:

“Asla bir ayrımcılık söz konusu değil. Fakat bazen yöneticilerin düşündükleri yetmiyor tabanın da fikrini almak gerekiyor. Kamuoyu yoklaması yaptık biz. Ama bu Kürt kardeşlerimizin isteklerini de yok saymak değil.”


12:20 | ‘Dörtlü ittifak’ açıklaması ertelendi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında ittifak protokolü imzalamak için bugün düzenlenecek toplantının ertelendiği belirtildi.

Habertürk’ün haberine göre, bu gelişmenin sebebinin liderlerin programlarının yoğunluğu ve Meral Akşener’in ittifakla ilgili parti içerisinde yapacağı toplantının uzayabileceği ihtimali olabileceği bildirildi.

BBC Türkçe’nin Saadet Partisi ve İYİ Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise, ittifak metni üzerinde süren çalışmalar ve partilerin yoğun programları nedeniyle dört partinin ortak ittifak açıklaması ertelendi.

Saadet Partisi yetkilisi, ittifak konusunda partiler arasında ‘herhangi bir krizin’ söz konusu olmadığını belirterek, “Küçük detaylar üzerinde hala çalışmalar yapılıyor, herhangi bir kriz olduğu için değil. Metin en iyi hale getirilmeye çalışılıyor ve açıklamaya ilişkin en iyi planlama yapılmak isteniyor. Zaten açıklamanın bugün yapılacağı da kesin değildi, ama medya böyle duyurmuştu” dedi.

İYİ Parti yetkilisi de bu bilgiyi doğruladı ve yarın yapılacak CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı açıklamasını işaret ederek, “İki açıklamanın peş peşe gelmesi istenmemiş olabilir” diye konuştu.


12:14 | Erdoğan 316 oyla Cumhurbaşkanı adayı gösterildi

AKP’nin Meclis grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 316 oyla 24 Haziran’da yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı alındı.


11:25 | Bilgen’den “HDP’siz ittifak” değerlendirmesi

CHP, İYİ Parti, SP ve DP arasında kurulan ittifakı Gazete Karınca’ya değerlendiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP’ye yönelik dışlama politikası yürütüldüğünü belirterek, bunun Türkiye toplumuna kaybettireceğini söyledi.

Dışlanmanın HDP etrafında dayanışmayı güçlendireceğini ifade eden Bilgen, CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti seçmenlerinin HDP’nin baraj altında kalmasını ‘içlerine sindiremeyeceklerini’ savundu ve “7 Haziran’ı da aşan bir oranı yakalayabiliriz” dedi.


10:35 | “İttifaklardan dışlanan HDP’nin oy oranı yüzde 14’e çıkabilir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) 24 Haziran’daki milletvekili seçimlerine ittifak yaparak girme kararı aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) dışarıda bırakılarak kurulan muhalefet ittifakına ilişkin tepkiler sürerken, HDP cephesinden gelen açıklamalarda alınan kararın yanlış olduğu vurgusu yapılsa da bunun partiye değil Türkiye toplumuna ‘zarar’ vereceği belirtiliyor.

‘Dörtlü ittifak’ı yanlış bulduğunu ifade eden HDP Milletvekili Pir ise “İttifaklardan dışlanan bir HDP’nin oy oranının yüzde 14’lere kadar çıkabileceğini” söyledi.


10:15 | Akşener’den 24 Haziran değerlendirmesi, muhalefet partilerine çağrı

Britanya’da yayınlanan The Guardian gazetesine konuşan İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerini “Ülke tarihinin en önemli seçimi” olarak niteledi. Akşener’in muhalefet partilerine çağrı da içeren değerlendirmesi şu şekilde:

“Henüz ortada bir şey yokken, [Cumhurbaşkanı Recep Tayyip] Erdoğan’a karşı adaylığını açıklayan ilk kişi bendim. Sürecin başından bu yana aynı şeyi söylüyorum. Herkes kendi adayına oy vermeli. İkinci turdaysa, demokrasi için, ülkemiz için muhalefet tartışmaları bir kenara bırakıp muhalefetin adayı kimse onu desteklemeli.”

Akşener ayrıca “Tek kişinin idaresindeki bir yönetim, Türkiye’ye orta ve uzun vadede çok şey kaybettirir” ifadelerini kullanarak, “Hukukun üstünlüğünü ve yargıyı yeniden tesis etmemiz gerek” diye konuştu.

Akşener son olarak “Artık korkma sırası iktidardaki erkeklerde” dedi.

BBC Türkçe’nin Türkçeleştirdiği Guardian’daki haberde ise, Akşener’in Kürt seçmenleri ikna etmekte zorlanacağı değerlendirmesine yer verildi.

Gazete, “Kürtlerin yaşadığı bölgelerde Türkiye’nin en kötü insan hakları ihlallerinin yaşandığı dönemde Akşener İçişleri Bakanı olarak görev yapıyordu” hatırlatması yaparak, Akşener’in şu ana kadar ‘Kürt sorunu’nun nasıl çözümlenebileceğine dair somut bir öneride bulunmadığını vurguladı.


09:35 | SONAR Başkanı’ndan Cumhurbaşkanlığı seçimi değerlendirmesi

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kazanma ihttimali bulunmadığını söyledi:

“Erdoğan’ın bu tabloda ilk turda çıkması mümkün değil. CHP adayını doğru belirler ve örgütü de çalışmalarını arttırırsa yüzde 50 civarında oy alınabilir. Tabi bu iki taraf için de geçerli. Yani biri yüzde 55, diğeri yüzde 45 olmaz. Bundan eminim, 52 ile 48 civarında biter seçimin ikinci turu.”

CNN Türk’te yayınlanan programda konuşan Bayrakçı, CHP tabanının cumhurbaşkanı adayı olarak İlhan Kesici’yi görmek istediğini de ifade etti:

“CHP’nin şu anda en doğru adayı; en yüksek oyu alabilecek kişi ve daha önemlisi seçimi kazanma ihtimali olan tek kişi başından beri söylediğim İlhan Kesici’dir. Seçmen ve parti örgütü de bu yönde fikrini bildirmiş durumda. İl başkanlarına bir oylama yaptırdılar. Oradan çıkan sonucu iyi biliyorum.”


09:20 | “HDP’siz ittifak”a ilişkin Günay ve Ekinci’den değerlendirmeler

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin 24 Haziran’daki milletvekili seçimlerine ittifak yaparak girme kararına tepkiler sürüyor.

CHP’den ihraç edildikten sonra 2007 yılında AKP’ye geçerek Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan siyasetçi Ertuğrul Günay, Twitter’dan “HDP’siz ittifak”a ilişkin değerlendirmede bulundu.

Günay, “Türkiye siyaseti arkaik milliyetçiliğin kuşatmasına girdi. MHP iktidarı, İYİP de muhalefeti bloke ederek, HDP’yi barajda bırakmaya çalışıyor. Oysa, HDP’yi Meclis dışında bırakmak, demokrasiye değil, demokrasi karşıtlarına yarar. Umarım seçmen, partilerden daha akılcı davranır” dedi.

Siyasetçi ve yazar Tarık Ziya Ekinci de kaleme aldığı yazısında “HDP’siz ittifak”a ilişkin sert bir değerlendirmede bulundu.

Ekinci, bianet’te “Türk Faşizmi Sosyal Demokratlar Sayesinde 2. Büyük Zaferini Kazandı” başlığıyla yayımlanan yazısında, “Sosyal demokratların makabline şamil (önceyi kapsayan) kanun çıkartarak HDP milletvekillerini tutuklatmaları demokrasiye vurulan ilk darbeydi. Sağın da sağındaki partilerle ittifak kurarak Türkiye’de demokratik gelişme umudunu tahrip etmeleri son darbe oldu” ifadelerini kullandı.


09:01 | Erdoğan, Almanya’da seçim kampanyası yapmayacak

Dışişleri Bakanlığı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerinin 24 Haziran seçimleri dolayısıyla Almanya’da kampanya düzenlemeyi planlamadığını bildirdi.

Dpa ve AFP ajanslarının Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Ankara’dan yapılan açıklamada “Seçim kampanyaları sırasında Cumhurbaşkanı ya da kabine üyelerinin Almanya’da Türk vatandaşlara yönelik konuşma yapması planlanmıyor” denildi.


09:00 | 100 bin imza ile başvuru süresi doldu, dört isim başvurdu

Seçmen tarafından verilecek 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler için başvuru süresi tamamlandı.

Dört isim, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olmak için YSK’ye başvurdu:

  • Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek
  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
  • Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu
  • Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz

 

Previous post
"Ankara'da iki kişi yüzlerine çuval geçirilerek kaçırıldı"
Next post
EMEP kararını açıkladı: Tek adamın yoluna taş koymak için Demirtaş