Ana SayfaGüncel24 Haziran’a doğru: Seçimlere 51 gün kala kim ne diyor?

24 Haziran’a doğru: Seçimlere 51 gün kala kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – Türkiye 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. AKP, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’nin katılabileceği seçimlere 51 gün kaldı. Gün boyu yapılan açıklamaları, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 


 18:30 | Bahçeli’den İnce’nin adaylığına ilişkin ilk yorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’nin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bahçeli adaylıkla ilgili, şunları söyledi:

“MHP’ye en yüksek husumeti besleyen, MHP’nin olağanüstü kurultay aşamasında sözde muhaliflere salon kiralanmasına destek veren yardım eden bir şahıs CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Elbette hayırlı olsun.”


17:50 | HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayının Selahattin Demirtaş olduğunu açıkladı.

Öte yandan HDP, Cumhurbaşkanlığı için hazırladığı seçim şarkısını paylaştı.

Şarkıya BURADAN ulaşabilirsiniz.


16:20 | Akşener ‘100 bin imzayı geçti’

İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ’ın haberine göre, partinin genel başkanı Meral Akşener 4 saat içinde 100 bin imzayı geçerek cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı.

Parti yetkililerinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.


16:05 | Nüfus müdürlükleri haftasonunda hizmet verecek

24 Haziran’daki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri nedeniyle haftasonu il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Twitter’daki hesabından açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“24.06.2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle vatandaşların iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi amacıyla, Yüksek Seçim Kurulunun askı süresi ile ilgili kararı doğrultusunda; 05.05.2018 cumartesi, 06.05.2018 pazar ve 12.05.2018 cumartesi günleri İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri mesai saatleri içinde hizmet verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


15:58 | Erdoğan: Kullanılan oyun 5 yıl dönüşü yok

İstanbul’da restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı’nın açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin “Kullanılan oyun 5 yıl dönüşü yok” dedi.

Erdoğan, “Sandıkta kullanılan oyun en az 5 yıllığına dönüşü yok. Seçilen cumhurbaşkanı ülkeyi bir sonraki seçimlere kadar idare edecek. Milletimizin her zamankinden daha çok şartları değerlendirmesi gerekiyor. Milletimizin cumhurbaşkanını mecliste güçlü bir grupla destekleyerek taçlandıracağına inanıyorum” diye konuştu.

‘Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan, Pazar günü seçim manifestosunu, bir hafta sonra da seçim beyannamesini açıklayacağını duyurdu.


15:35 | Muharrem İnce ‘seferberlik’ ilan etti, sloganını açıkladı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Birinci Meclis’in önünde yaptığı konuşmada seçimler için ‘seferberlik’ ilan etti, sloganını açıkladı.

İnce’nin sloganı “Mazeret yok, marifet var” olarak belirlendi.

CHP’li İnce, “Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum. Gece 01.30’da mitinglerimiz olacak. Mazaret yok!” diye konuştu.


14:45 | Gül doğruladı: Akar ve Kalın beni ziyaret etti

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘çatı aday’ olarak adı geçtiği sıralarda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın kendisini ziyaretine ilişkin iddiaları doğruladı.


14:40 | Kılıçdaroğlu’nun ‘geniş ittifak’ çağrısına HDP’den yanıt

CHP’nin 24 Haziran erken seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı için belirlediği isim olan Muharrem İnce’nin adaylığının ilan edildiği etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘geniş ittifak’ çağrısına HDP’den yanıt geldi.

Gazete Karınca’ya konuşan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, CHP ile HDP arasında ittifak konulu devam eden bir görüşmenin bulunmadığını açıkladı.


14:30 | Kürt partilerden HDP’ye ‘ittifak’ ziyareti

24 Haziran seçimlerinde birlikte hareket etmek amacıyla ittifak kurduklarını deklare eden 5 Kürt partisi, bu kapsamda HDP’yi ziyaret etti.

Heyette, Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Mesut Tek (PSK), Azadi Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti, Kürdistan Özgürlük Hareketi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardeş ve Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP) Başkanı Sertaç Bucak yer aldı.

HDP Diyarbakır İl Binası’nda yapılan görüşmede, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Nihat Akdoğan ve parti yöneticileri hazır bulundu.

‘Görüşmemiz olumlu geçti’

Yaklaşık bir buçuk saat süren basına kapalı görüşmenin ardından konuşan PAK Genel Başkanı Özçelik yaptığı açıklamada, deklare ettikleri 15 talebi içeren dosyayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a teslim ettiklerini söyledi.

Özçelik, “Bu prensipler çerçevesinde seçim ittifakını kurmak istiyoruz. Görüşmemiz olumlu geçti. Arkadaşlarımız kendi yönetimleriyle paylaştıktan sonra nihai kararı verecekler. Seçim ittifakının yanı sıra geniş bir ittifak kurulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Özçelik’in ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan ise şöyle konuştu:

HDP olarak 5 partiden oluşan Kürdistani partilerin, partimize yaptıkları ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduk. Özellikle 24 Haziran seçimleri öncesi, oluşacak Kürt ittifakının Kürtlerin geleceği ve yarınları açısından oldukça anlamlıdır ve önemlidir. Heyetin bize iletmiş olduğu talepler, bizim kabul ettiğimiz ve Kürt halkının ortak talepleri olarak özellikle gördüğümüzü belirtmek isteriz. Elbette ki bu talepler kabul edilir ve Kürt halkının geleceğini ilgilendiren talepler olduğu için bu talepleri önemsiyoruz. Bu taleplere en kısa zamanda bir cevap vereceğimizi belirtmek isteriz. Bu ittifakın daha da büyümesi için ve bu tür görüşmelerin devam etmesi açısından önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz.”


12:40 | HDP’den İnce’nin adaylığıyla ilgili ilk yorum

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Muharrem İnce’nin CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmasına değindi.

Buldan, “Yolları açık olsun. Tabii CHP’nin verdiği karar, kendi kararları ve iradelerine saygı duyuyoruz ancak cumhurbaşkanı seçiminde HDP’nin göstereceği adayın özellikle kazanacağına olan inancımızı ifade etmek istiyoruz. İkinci tura da HDP’nin adayı kalacak” dedi.


12:05 | Yıldırım ve Bahçeli, Erdoğan’ın adaylığı için YSK’ye başvuru

Foto: @TC_Basbakan

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık başvurusu için YSK’ye başvuruda bulundu.

Yıldırım ve Bahçeli’yi, AKP ve MHP’nin YSK temsilcilerinin yanı sıra YSK Başkanı Sadi Güven bina içinde karşıladı.

Başbakan Yıldırım başvuru sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanımız Erdoğan için başvuruyu biraz önce yaptık. Biz bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, bizim ittifakımız aziz milletimizdir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır” dedi.


11:30 | HDP Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı ilan edecek

HDP, saat 17.00’de Diyarbakır ve İstanbul’da eş zamanlı yapılacak açıklamayla partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı ilan edecek.


10:30 | Erdoğan: ‘Cumhur ittifakı’ açık ara önde

Güney Kore’de gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin oluşturduğu HDP’siz dörtlü ittifakı hedef aldı.

Dörtlü ittifakın seçimlerde istediği sonucu alamayacağını savunan Erdoğan, “Cumhur ittifakı açık ara önde” dedi. Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Mevcut kamuoyu araştırmaları bunu net gösteriyor. Araştırmalara göre ‘cumhur ittifakı’ açık ara önde.”


10:10 | CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, milletvekillerinin oy birliğiyle aldığı kararla partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendi.


09:05 | Saadet Partisi standına saldırı

Ankara’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplamak amacıyla stant açan partililer saldırıya uğradı.

Dün Saadet Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı’nın Kızılay’da açtığı standın önüne gelen bir grup, partililerin anlatımına göre küfürler savurarak standaki malzemeleri devirdi ve broşürleri yere attı.

Polisler olaya müdahale ederek saldırganları karakola götürerek ifadesini aldı.


09:00 | CHP Cumhurbaşkanı adayını açıklıyor

CHP, bugün Ankara’daki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan törenle 24 Haziran seçimlerinde yarışacak olan cumhurbaşkanı adayını açıklayacak.

CHP’nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanlığına aday olarak göstermesi bekleniyor.

Partinin seçim kampanyası süreci de bugün başlıyor.


08:40 | EMEP kararını açıkladı: Tek adamın yoluna taş koymak için Demirtaş

EMEP 24 Haziran’da düzenlenecek milletvekilli ve cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kararını verdi.

Gazete Karınca’ya konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Tek adam, tek parti yönetimine gidecek yola taş koymak için HDP’yi destekliyoruz” dedi.


 

Previous post
Ayşe öğretmen tahliye edildi
Next post
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Cosby ile Polanski'yi üyelikten çıkardı