Ana SayfaGüncel4 talep sıraladı: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Filistin için çağrı

4 talep sıraladı: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Filistin için çağrı

HABER MERKEZİ – Dün 60’a yakın Filistinli’nin İsrail askerlerince öldürüldüğü katliamla ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4 talep sıralayarak hükümete bunlara uyma çağrısı yaptı.

Partisinin grup toplantısını yaparken kürsüye Filistin atkısıyla çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazze’deki katliam üzerinden ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirdi.

“İç sorununu gündemden düşürmek için İsrail’le ilgili politikaları yürürlüğe koydu” sözleriyle Trump’ı eleştiren CHP lideri, yapılanların katliam olduğunu belirterek, dün yaşananların tarihe “Kanlı Pazartesi” olarak geçeceğinin altını çizdi:

“Ortadoğu’da Amerika artık arabulucu olma rolünü tümüyle kaybetmiştir. Çünkü taraftır. İsrail hükümetinden yana taraftır. Dolayısıyla ABD yönetiminin, Trump yönetiminin Ortadoğu’ya barış getirme şansı artık yoktur. Trump yönetimi Ortadoğu’ya kanı ve gözyaşını, ölümleri getirir artık.”

“ Ne yapılmalı?” da diyen Kılıçdaroğlu, hükümete önerilerini şöyle sıraladı:

  • Dönem başkanı sıfatıyla İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırdılar. Burada kararlar alınmalı ve aynen uygulanmalı. Kanlı Pazartesi’yi dünyaya unutturmamak için önemli kararlar alınması lazım.
  • İsrail’deki büyükelçimizi derhal ama derhal geri çekin. “İstişare için geri çektik”. Yok kardeşim istişare için, ne istişaresi? Büyükelçiyi kesin göndermemek üzere geri çekeceksin.
  • İsrail ile Mavi Marmara dolayısıyla yapılan sözleşme onurumuza dokunuyor. Arkadaşlarıma söyledim kanun teklifini veriyorlar. İsrail ile yapılan 20 milyon dolarlık onur kırıcı sözleşmeyi öngören kanunu derhal iptal edeceğiz etmeliyiz.
  • Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu kanıtlamak için oradaki konsolosluğumuzu derhal Filistin büyükelçisi olarak bütün dünyaya ilan edin.

“Şimdi kavga etmenin zamanı değil. Ortada bir katliam var, o katliamı bütün dünyaya duyurmak zorundayız” diyen CHP lideri, bu 4 konuda hükümete her türlü desteği vereceklerini belirtti.

‘Casusluk’ suçlaması

CHP lideri ayrıca “Adalet Yürüyüşü” yaptıkları dönemde bütün telefonlarının dinlendiğini de açıkladı.

“Bu ahlaksızlığı yapanları ortaya çıkarmalarını istiyorum hükümetin. Sayın Erdoğan bu ahlaksızlığın ortağı değilsen bizi dinleyenleri ortaya çıkarmak zorundasın” sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP lideri, Dinlemeyi öngören casus programının ise Almanya’daki bir firma tarafından üretildiğini söyledi.

“Bu Alman hükümetinin izni olmadan başka bir ülkeye satılamaz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu casusluk programını Alman hükümeti Türkiye’de kimlere sattı? Bunun ortaya çıkması lazım. Bunları ortaya çıkarmazsa Alman hükümeti bunu itiraf etmek zorunda kalacak. Bizi dinlemişler. Vallahi bir şey yok. Bizim yürüyüş sırasında neleri düşündüğümüzü öğrenmek istiyorlar. BTK da bunu açıklasın, acaba onlara mı sattılar bunu? Emniyet’e veya MİT’e mi sattı Alman hükümeti? Biz bunu aldık sizi dinlemek için aldık desinler vallahi dava açmayacağım. Çünkü bir şeyimiz yok yolsuzluk yok ahlaksızlık yok.”