Ana SayfaGüncel7 isimden Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı

7 isimden Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı

HABER MERKEZİ – Kasım ayından beri tutuklu olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için 7 isim çağrı metni yayınladı. Çağrıda, “Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır”denildi.

Kasım 2017’den beri tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı metni yayınlandı.

Eski Adalet Bakanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Aysel Çelikel, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörleri Üstün Ergüder ile Ayşe Soysal, İstanbul Barosu eski başkanları Turgut Kazan ile Yücel Sayman ve eski diplomat Murat Özçelik imzasının bulunduğu metinde iddianamenin henüz hazırlanmadığına vurgu yapılarak, “Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır” denildi.

Cumhuriyet’in haberine göre çağrı metni şöyle:

“Ülkemizde geçmişte kamusal sorumluluk taşımış ama en çok da iyi vatandaşlar olmayı önemseyen bizler, bu ülkenin haklarından yararlanma ayrıcalığıyla, ülkenin sorumluluğunu alma zorunluluğunun birbirinden ayrılamayacağına yürekten inanıyoruz.

Ülkenin sorumluluğunu almanın birçok gereğinden bir tanesinin haksızlıklara dikkat çekmek ve doğrulara, gerçeklere şahitlik etmek olduğuna da inanıyoruz.

Bizlerin bir diğer ortak noktası Osman Kavala’yı uzun yıllardır tanıyor olmamız. Bizler Osman Kavala’nın saygın, mütevazı ve demokrat kişiliğinin ve yaşamının şahidiyiz.

Bizim böyle bildiğimiz Osman Kavala altı aydır cezaevinde. Bir insanı bu kadar uzun süre özgürlüğünden mahrum bırakmak için çok güçlü delillere sahip olmak gerekir. Lakin ortada bir iddianame bulunmamakta.

Saygın bir kişiye yapılan bu muamele bizlerin ve toplumun vicdanını yaralamaktadır. Bir toplumun üyeleri her konuda hemfikir olmak zorunda değildir ama birbirlerinin vicdanından ve adalet mekanizmalarından umutlarını kesmeye itilmemelidir.

Ya ciddi bir iddianame ile kamuoyunun karşısına çıkılmalı ya da Osman Kavala serbest bırakılmalıdır.”

Ne olmuştu?

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 17-25 Aralık soruşturmaları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kasım ayında tutuklanmıştı.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden bir mektup gönderen Kavala, tutukluluğunun 6 ayı geçtiğini belirterek, hala hazırlanmayan iddianameye dikkat çekmiş ve “özgürlüğünden mahrum bırakıldığı zamanın bedeli telafisi mümkün olmayan bir seviyeye ulaşıyor” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SANATORIUM'da "Karanlık Dönerken"
Sonraki Haber
‘Barış Atay HDP’den aday adayı olacak’ iddiası