Ana SayfaDünyaAA’nın haberine Minbiç’ten yalanlama

AA’nın haberine Minbiç’ten yalanlama

HABER MERKEZİ – “Minbic’in 1 ay içinde YPG’den arındırılacağına” dair servis edilen haberlere yanıt veren Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü, çıkan haberleri yalanladı. Kentin halen kontrollerinde bulunduğunu belirten Sözcü, koalisyon ve Türkiye’nin arasında da bu yönlü bir anlaşmanın olmadığını ifade etti.

Anadolu Ajansı (AA), ABD ve Türkiye arasında Minbiç konusunda süren görüşmelere dair dün servis ettiği haberinde, varılan mutabakat sonucu YPG’nin 4 Haziran’dan itibaren 1 ay içerisinde kenti terk edeceğini ileri sürdü. AA’nın bu haberi diğer yayın organlarınca da kullanıldı.

Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, önceki gün düzenlediği basın toplantısında Minbic ile ilgili Türk yetkililerle yapılan görüşmeden “henüz sonuç alınamadığını” açıklamıştı.

ABD’den yapılan bu açıklamaya rağmen AA’nın servis ettiği habere ilişkin konuşan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwiş, haberin aslının olmadığını söyledi.

Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwiş

Suriye’deki gazeteci Nazım Daştan’a konuşan Sözcü Derwiş, haberin servisini ‘özel savaş politikasının ürünü’ olarak nitelerken, Minbiç’in halen kontrollerinde bulunduğunu, koalisyon ve Türkiye arasında bu yönlü bir anlaşmanın olmadığını ifade etti.

Minbic’te IŞİD’e karşı birlikte savaştıkları koalisyon güçlerinin kendilerini halen desteklediğini de belirten Derwiş, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını yineledi.

Ankara-Washinton arasında Minbiç konusunda görüşmelerin olduğunu ve bundan haberdar olduklarını söyleyen Derwiş, “Burada Minbic Askeri Meclisi var ve kenti onlar yönetiyor. Askeri Meclisin dışında herhangi bir güç yoktur” diye konuştu.

Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü ayrıca şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye Kuzey Suriye topraklarını bir bütünen işgal etmek istiyor. Bölgede kriz çıkarıp, savaşı derinleştirmek istiyor. Bu planını da gerçekleştirmek için Minbic’e yönelmeye çalışıyor. Hatta bölgede Arap-Kürt savaşı çıkarma konusunda bazı planlara gidiyor. Fakat halklarımız bilsin ki böyle bir durum yoktur.”


Bu haber Mezopotamya Haber Ajansı’ndan alınmıştır