Ana SayfaDünyaABD ile Türkiye Minbiç’te ‘henüz anlaşamadı’

ABD ile Türkiye Minbiç’te ‘henüz anlaşamadı’

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Minbiç’in kontrolü konusunda Türkiye ile henüz anlaşmaya varılmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, halihazırda Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) denetiminde olan Suriye’nin kuzeyindeki Minbiç kentinin kontrolüyle ilgili Ankara’dan yetkililerle yapılan görüşmelerden henüz sonuç alınamadığını açıkladı.

Nauert, “Henüz Türkiye hükümetiyle bir sonuç sağlamış değiliz. Daha önce Türkiye-ABD Suriye çalışma grubunun geçtiğimiz cuma günü Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurduk” dedi.

Suriye konusunda istişarelerin devam ettiğini belirten Nauert, “Her iki taraf, gelecek işbirliğiyle ilgili yol haritasının sınırlarını çizdi, buna Minbiç de dahil” diye konuştu.

Sözcü, “ABD Dışişleri Bakanı’nın (Mike Pompeo) bu görüşmeleri sürdürmek için, 4 Haziran’da burada Washington’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile buluşmayı dört gözle beklediğini biliyorum” diye de ekledi.

Neler oluyor?

Türkiye ile ABD arasında uzun zamandır Minbiç konusunda kriz yaşanıyor. Ankara Minbiç’e girmek isterken, ABD buna karşı çıkıyor.

Bu durum ise iki ülkenin YPG konusunda bir kilitlenme yaşamasına neden oluyor.

Krizin aşılması için iki ülke Minbiç konulu bir çalışma grubu kurmuş ve toplantılar düzenlemişti.

Dışişleri Bakanlığı, 25 Mayıs’ta Suriye konusunda oluşturulan ‘Türkiye-ABD ortak çalışma grubu’nun yaptığı toplantıyla ilgili olarak “Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri işbirliği için bir yol haritasının ana hatlarını belirlemiştir” açıklamasını yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çorum Katliamı: "Hala aydınlatıl(a)mamış, yüzleşil(e)memiş toplumsal bir yara"
Sonraki Haber
Moody's Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü