Ana SayfaGüncelAçlık grevinin 183. gününde: Mahir Kılıç’ın işe iade talebi kabul edildi

Açlık grevinin 183. gününde: Mahir Kılıç’ın işe iade talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerden Mahir Kılıç’ın işe iade talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183. gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlandı. Kılıç’ın yanı sıra Konak direnişçileri Eser, Gündüz, Akdeniz, Özdengiz ve Kaya’nın da Karşıyaka Belediyesi’yle işe dönüş protokolü imzaladığı bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç’ın 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlandı.

Kılıç, yarın açlık grevi eylemine başladığı Konak Meydanı’nda basın açıklaması yaparak açlık grevini sonlandıracağını duyurdu.

Mahir Kılıç’ın yanı sıra Konak direnişçileri Elif Sever Eser, Seval Gündüz, Salih Akdeniz, Mehmet Özdengiz, Barış Kaya’nın da Karşıyaka Belediyesi’yle işe dönüş protokolü imzaladığı bildirildi.

324 gün işe iade talebi ile açlık grevi eylemini sonlandırmış olan eğitimci Semih Özakça ise, Kılıç’ın işe iade talebinin kabul edildiği haberini “Direnenler kazanıyor” sözleriyle Twitter üzerinden duyurdu.

Basın açıklaması, yarın saat 12.30’da Konak Meydanı’nda yapılacak.

Mahir Kılıç, sorunun çözülmesi için Cuma günü CHP’ye çağrıda bulunarak, “Hak, hukuk, adalet söyleminde inandırıcı olmak istiyorsanız önce kendi belediyelerinizdeki haksızlık ve hukuksuzluğu gidermelisiniz” demişti.

Previous post
Demokratik Modernite çalışanı Azak gözaltına alındı
Next post
Sakarya'da yük asansörü yere çakıldı: 3 işçi yaralandı