Ana SayfaGüncelAfrin paylaşımları nedeniyle tutuklanmışlardı: Gazeteci Karakaş ve 8 kişiye tahliye

Afrin paylaşımları nedeniyle tutuklanmışlardı: Gazeteci Karakaş ve 8 kişiye tahliye

HABER MERKEZİ – TSK’nin Afrin’e yönelik operasyonuna tepki amaçlı sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan ve aralarında gazeteci İshak Karakaş’ın da bulunduğu 9 kişi tahliye edildi.

Türkiye ve beraberindeki Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’e yönelik operasyonuna tepki amaçlı sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptıkları gerekçesiyle aralarında gazeteci İshak Karakaş’ın da bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

9’u tutuklu 10 kişi duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan tutuklular, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, “savaşa karşı barıştan yana olduklarından kaynaklı paylaşım yaptıklarını” savundu.

Gazeteci İshak Karakaş savunmasında, “Ben gazeteciyim. Halkın Nabzı gazetesinin imtiyaz sahibiyim. Paylaşımları ben yaptım. Yapılan paylaşımlar haber ve yorumdur. Parti adına veya propaganda amaçlı değildir” dedi. Karakaş, yaptığı paylaşımları tek tek anlattı.

9 tutukluya da tahliye

Avukatların savunmaları ardından mahkeme heyeti, tutuklu bulunan İshak Karakaş, Abdullah Yeşilbağdan, Yücel Üney, Yaşar Yılmaz Altunbilek, Ömer Karakurt, Tarzan Artan, Murat Demir, Cevdet Taş ve Ahmet Alaç’ın tahliyesine karar verdi.

Duruşma 18 Eylül’e ertelendi.

Previous post
Ermenistan'da muhalif lider Paşinyan başbakan seçildi
Next post
İnce’den Erdoğan'a ‘gariban’ yanıtı: Gurur duyuyorum