Ana SayfaGüncelAhmet Şık neden HDP’den aday olduğunu anlattı

Ahmet Şık neden HDP’den aday olduğunu anlattı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ahmet Şık, “görmeyenin gözü, duymayanın kulağı ve konuşamayanın sesi olmak” sözleriyle tarif ettiği gazetecilik anlayışını Meclis’e yansıtabilmek için milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı ve HDP’den aday olma nedenini şu sözlerle anlattı: “İstibdatın değil demokrasinin yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir.”

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili aday adayı olan gazeteci Ahmet Şık, adaylığına dair soruları yanıtladı ve aday olmak için neden HDP’yi seçtiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan‘ın sorularını yanıtlayan Şık, iki nedenden ötürü aday olduğunu açıkladı:

“Gazeteciliği çok seviyorum. Mesleğe başladığım ilk günden bu yana tek derdim oldu, kamu çıkarı. Gazeteciliği, ‘görmeyenin gözü duymayanın kulağı ve konuşamayanın sesi olmak’ diye tarif ettim ve bunu olabildiğince yapmaya gayret ettim. Şimdi aynı anlayışı Meclis’e yansıtmaya çalışacağım. Bugüne dek gazetecilik mesleğimde temel motivasyonum olan kamu çıkarını siyasette de savunabilmek için aday oldum. Bu ilk nedenim. Diğeri de Türkiye’de başlayacak olan restorasyon sürecinin bir parçası olmak. Yargının bağımsızlığından kuvvetler ayrılığına, düşünce ve ifade hürriyetinden basın özgürlüğüne, seküler yaşamın daralmasından devletin laiklik ilkesine aykırı hukuksuzluklara, 12 Eylül cuntasına rahmet okutan bir anlayışla ortadan kaldırılmaya çalışılan akademik özerklikten eğitimdeki dinselleştirme politikalarına ve elbette Kürt sorununun çözümünde ısrar edilen savaş politikalarının sona erdirilmesine kadar birçok alanda yeni bir devlet anlayışı inşa edilmek zorunda kalınacak. O süreçte HDP de önemli bir rol üstlenecek ve kişisel olarak ben de katkı sunmaya çalışacağım.”

Özellikle batıda seçmeninin aklını ve vicdanını birleştirerek bir karar vereceğine inandığını belirten Şık, “Neden HDP’yi seçtiniz?” sorusuna ise “İstibdatın değil demokrasinin yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir” yanıtını verdi:

“HDP ile CHP arasında eşit mesafede durmaya çalışan birisiyim ama ezen ezilen ilişkisinden doğru baktığımızda HDP’den yana saf tutmak doğrudur. Biraz vicdan sahibi olan herkesin, eğer taraf tutmak gerekiyorsa HDP’nin yaşadığı bu sıkıntılı süreçte Kürt siyasal hareketine omuz vermesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bir takım siyasal tercihleri olabilir. Ama hangi siyasal tercihlere sahip olunursa olunsun güçlünün değil haklının, iktidarın tetikçisi olma rolünü üstlenen yargının değil hukukun üstünlüğünün, bir suç örgütünün propaganda aracı haline dönüşen medyanın değil basın özgürlüğünün ve istibdatın değil demokrasinin yanında saf tutmak insan olmanın gereğidir.”




Önceki Haber
Burası Cizre: Binler sokaktaydı, “Direne direne kazanacağız” dedi
Sonraki Haber
SANATORIUM'da "Karanlık Dönerken"