Ana SayfaGüncelAKP’nin kendi anketi: Partinin oy oranı yüzde 46 düzeyinde

AKP’nin kendi anketi: Partinin oy oranı yüzde 46 düzeyinde

HABER MERKEZİ – AKP, son yaptırdığı anketlere göre oy oranını yüzde 46 düzeyinde olduğunu tespit etti. Partinin araştırmasına göre HDP barajı geçerse, ‘Cumhur İttifakı’nın sandalye sayısı, anayasa değişikliğine yetmeyecek.

AKP, son yaptırdığı anketlerde oy oranının yüzde 46 düzeyinde olduğunu tespit etti.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre partinin anketlerinde HDP’nin oy oranının yüzde 9-11 bandında çıktığı, MHP’nin yüzde 8-9 ile baraj altında kaldığı, İYİ Parti’nin yüzde 7-8 düzeyinde oy alacağı tespiti yapıldı.

Ayrıca AKP’de, HDP’nin barajı geçmesi durumunda partinin 600 milletvekilinden 320’sini alabileceği, ‘Cumhur İttifakı’nın toplam milletvekili sayısıyla anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa (400 milletvekili) ulaşılmasının mümkün olmadığı değerlendirmesi yapıldığı da kaydedildi.

Milletvekili sayısı 600’e çıkmasına karşın AKP’nin vekil sayısında artış olmayacağı da kaydedilirken, sahada durumun ‘7 Haziran kadar kötü olmadığı’, ancak ‘1 Kasım kadar da iyi olmadığı’ görüşü hakim.

Partide, milletvekili sayısının 300’ün altına düşebileceği yorumları da yapılıyor. Bu durumda MHP’nin hükümet üzerindeki yaptırım gücünün artacağı, AKP’nin MHP’ye bağımlı hale geleceği dile getiriliyor.

Previous post
Gazeteci Çağdaş Kaplan'a 6 yıl 3 ay hapis cezası
Next post
DSG'den Esad'ın 'ya müzakere ya güç kullanılacak' sözlerine yanıt