Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Biriken öfkenin patlaması”: Tekstil işçilerinden ‘geciken ücretler’ nedeniyle eylem

“Biriken öfkenin patlaması”: Tekstil işçilerinden ‘geciken ücretler’ nedeniyle eylem

HABER MERKEZİ – Antep’te Şireci Tekstil Fabrikası işçileri, Asgari Geçim İndirimi ücretlerinin yatırılmaması nedeniyle eylem yaptı. Eylemin nedenine ilişkin konuşan işçiler, “Şireci’de bugün olan yalnızca uzun zamandır biriken bir öfkenin patlaması” dedi.

Antep’te faaliyette olan Şireci Tekstil Fabrikası işçileri bugün vardiya değişiminde iş bıraktı.

07.00-15.00 vardiyası işçilerinin dışarı çıkmasının ardından 15.00-23.00 vardiyasına gelen işçiler de içeri girmeyerek iki vardiya fabrika önünde eyleme geçti.

Evrensel’in haberine göre işçiler, söz verilmesine rağmen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ücretlerinin zamanında yatırılmaması nedeniyle eylem yaptıklarını belirtti.

Yaklaşık 45 dakika kadar patronun gelmesini bekleyen işçiler, patron yerine gelen fabrikanın genel müdürlerinin “3 Haziran’da ücretlerin yatırılacağı” sözünü vermesi üzerine eylemi sonlandırdı.

“Biriken öfkenin patlaması; gecikmelere dayanacak gücümüz yok”

Evrensel’e konuşan bir işçi, “Şireci’de bugün olan yalnızca uzun zamandır biriken bir öfkenin patlaması” dedi. Fabrikada birçok sorunun olduğunu da dile getiren işçi, şöyle devam etti:

“Sadece çocuk parası gecikmesi değil mesele. Erzak yardımı yapılmadı, ücretler gecikiyor… Geçim derdi zaten boğazımızı sıkar olmuş, bir de çalıştığımızın karşılığını alamayınca başka ne yapabiliriz?”

Yine iş bırakma eylemine katılan bir başka işçi de “Geçim o kadar zorlaştı ki, böyle gecikmelere dayanacak gücümüz yok. Bizim kiramız, faturamız bekleyemiyor. Ayrıca bu ilk değil, ne zaman böyle bir sorun olsa, çıkıyor birileri söz veriyor. Böyle söz çok duyduk, artık inanmıyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş’ın "Liderler Fox’ta" programına ankesörlü telefonla katılabilmesi için başvuru
Sonraki Haber
"Zehir solumak istemiyoruz": Kızıltepe’de kadınlardan yol kapatma eylemi