Ana SayfaGüncelBozdağ: 3 gün yas ilan edildi, Washington ve Tel Aviv elçileri istişare için geri çağrıldı

Bozdağ: 3 gün yas ilan edildi, Washington ve Tel Aviv elçileri istişare için geri çağrıldı

HABER MERKEZİ – Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Kudüs Katliamı ile ilgili olarak Washington ve Tel Aviv elçilerinin Türkiye’ye istişare için çağrıldığını duyurdu, “3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Bozdağ, ABD’nin elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilerin İsrail güçlerince öldürülmesine ilişkin olarak “Katliamda ABD’nin eli vardır. Bugün tarihe ‘kanlı pazartesi’ olarak geçecektir. İsrail’i ve ABD’yi katliam nedeniyle şiddetle kınıyoruz” dedi.

Hükümet sözcüsü, ABD’ye yönelik eleştirilerini sürdürerek “ABD’nin attığı bu adımı yok kabul ediyoruz. ABD attığı bu adımla barış sürecini yok etmiştir. ABD artık çözümün değil sorunun bir parçasıdır” diye konuştu.

Washington ve Tel Aviv elçilerinin Türkiye’ye çağrıldığını da söyleyen Bozdağ, 3 gün süreyle yas ilan edildiğini açıkladı.

Bozdağ, şöyle konuştu:

“Filistinlilerle dayanışma, şehitleri saygıyla anmak maksadıyla üç gün süreyle yas ilan edilmesine karar verilmiştir. Washington ve Tel Aviv elçileri istişare için geri çağrıldı.”


İnce’den hükümete Filistin çağrısı: Washington Büyükelçisi’ni geri çekin

Demirtaş’tan Filistin çağrısı: İstanbul’da büyük bir miting yapılmalı


Neler oluyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği bugün Kudüs’te açıldı.

Yüz binden fazla Filistinli ise Nakba Günü öncesine denk gelen açılışı protesto ediyor, sınırdaki telleri geçerek “Filistinlilerin 70 yıldır mülteci olmaya ve zorlu koşullara adapte olmadığının ve olmayacağının mesajının verileceğini” söylüyor.

Şu ana dek İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 50’yi aşkın Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 2 bin 410 eylemci de yaralanmış durumda.


Nabka’nın yıldönümünde Kudüs Katliamı: En az 55 Filistinli yaşamını yitirdi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erken seçimlere 41 gün var: Neler oluyor, adaylar ne diyor?
Sonraki Haber
Erdoğan: İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımdır