Ana SayfaGüncelBuldan’dan aday listesi vurgusu: Bizim ittifakımız Türkiye toplumuyla

Buldan’dan aday listesi vurgusu: Bizim ittifakımız Türkiye toplumuyla

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 24 Haziran’a yönelik hazırladığı milletvekili aday listesiyle her kesimden temsiliyet gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “HDP Türkiye toplumu ile gerçek ittifak gerçekleştirdi” sözlerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran erken seçimlerine dair seçim bildirgesinin ardından partinin Kürt sorununa yönelik düşüncesini ve bakış açısını yansıtan “Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Deklarasyonu”nu deklare etti.

Partisinin bildirgelerini Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Özgür Paksoy ve Mehmet Şah Oruç’a değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bir deklarasyonu Türkiye’nin batısında diğerini Amed’te açıkladık. Amed’te deklare ettiğimiz deklarasyon Kürt halkının taleplerini içeren bir deklarasyondu. İki deklarasyonu birleştirmek ve bir bütün olarak bakmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Siyasi partiler arasında Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile seçime gidiliyor. HDP bu ittifakların dışında nasıl bir ittifak oluşturacak?” sorusunu da yanıtlayan Buldan, sorunun cevabının partinin milletvekili aday listesinde olduğuna dikkat çekti.

Buldan, aday listesindeki isimlerle her kesimden bir temsiliyet gerçekleştirildiğini kaydederek, “HDP Türkiye toplumu ile gerçek ittifak gerçekleştirdi” dedi:

“Biz kendi ittifakımızı hem Türkiye halkları ile gerçekleştirdik hem kadınlarla kısmen de olsa Kürt partileriyle de gerçekleştirdik. Türkiye’nin batısında gerçekleştirdiğimiz ittifak önemlidir. Sol ve sosyalist kesimlerle, birey anlamında da bir çok şahsiyetle yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda bu birlikteliği sağlamış olduk. Ancak Kürdistan açısından bu ittifak tam anlamıyla tamamlandı diyemeyiz. Bugün bir kez daha çağrıda bulundum; tüm kardeşlerimizi, Kürt halkını bu ittifakın içerisinde yer almaya davet ediyorum. Tam da bu dönemde HDP’ye sahip çıkmak; özgürlüğe ve barışa sahip çıkmaktır.

Biz Türkiye’nin her kesimi ile ittifakımızı gerçekleştirdik. Zaten göstermiş olduğumuz adaylar bunun göstergesidir. Her kesimden bir temsiliyet var; Ermeni, Süryani, Arap, sol ve sosyalist, Türk, feminist, kadın, engelli ve genç temsiliyet var. Bu temsiliyet; HDP Türkiye toplumu ile gerçek ittifak gerçekleştirdi. Esas ittifak bizim ittifakımızdır. Diğer ittifakların geçici olduğunu düşünüyoruz. Bunların uzun süre yaşama şansı yoktur. Çıkar ilişkileri doğrultusunda oluşturulan ittifakların Türkiye toplumuna faydası olmayan ittifaklardır. Esas ittifaklar Türkiye halkları ile oluşturulan ittifaklardır. En kıymetli ittifak HDP’nin Türkiye toplumu ile gerçekleştirilen ittifaktır.”