Ana SayfaGüncelBütçe yok ama izin var: YSK’den görme engellilerin oy vermesi için şablon

Bütçe yok ama izin var: YSK’den görme engellilerin oy vermesi için şablon

HABER MERKEZİ – YSK, erken seçimlerde görme engellilerin oy vermesi için şablon kullanılmasına izin verdi ancak bunun uygulanması için bütçe vermedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), görme engellilerin 24 Haziran erken seçimlerinde tek başına oy kullanmasını sağlayacak şablon kullanılmasına izin verdi.

Ancak şablonunun maliyetinin YSK tarafından karşılanmasına ilişkin talebi reddetti.

Bianet’ten Nilay Vardar’a konuşan Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Engin Yılmaz, YSK’nin şablonu kabul etmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bunu YSK’nin hazırlaması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda tahmini olarak 400 bin görme engelli var, bunların bir bölümü seçmen. Dolayısıyla çok büyük bir bütçeden bahsetmiyoruz. Pusulaları basarken bizim yardımımızla şablonları da basabilirler. Ama böyle bir iradeleri yok.

“Engellilerin tek başına oy kullanma hakkı sorun olarak görülmüyor, ancak bu bir insan hakkı meselesi. YSK kendi yapması gereken işi derneğe yüklüyor. Biz dernek olarak bu bütçeyi bulacağız ve erişilebilir seçimin mümkün olduğunu bir kez daha göstereceğiz. Bizim talebimiz her seçimde nasıl oy kullanacağımızın tereddüdünü yaşamamak, bunun yasal olarak güvence altına alınmasını sağlamak.”

Previous post
Saraybosna Film Festivali'nin jüri başkanlığı bu yıl Asghar Farhadi’de
Next post
CHP'den HDP'ye: Adil Seçim Platformu kuruldu