Ana SayfaKültür-SanatCannes Film Festivali Asghar Farhadi’nin filmi ‘Everybody Knows’ ile başlıyor

Cannes Film Festivali Asghar Farhadi’nin filmi ‘Everybody Knows’ ile başlıyor

HABER MERKEZİ – Bu yıl 71. kez düzenlenecek olan, Cannes Film Festivali bugün başladı. Festivalin bu yılki açılış filmi Asghar Farhadi’nin filmi ‘Everybody Knows’ olacak.

Cate Blanchett‘in jüri başkanlığında olduğu ve jüri üyelerinin Andrey Zvyagintsev, Kristen Stewart, Ava DuVernay, Khadja Nin, Léa Seydoux ve Chang Chen’den oluştuğu 71. Cannes Film Festivali bugün başlıyor.

Festivalin bu yılki açılış filmi, ‘A Separation’ ve ‘The Salesman’ filmleriyle iki Oscar kazanan ve politik duruşuyla bilinen Asghar Farhadi’nin yeni film ‘Everybody Knows’


Ashgar Farhadi’nin filmi ‘Everybody Knows’tan ilk fragman


Festival’de yer alan filmlerden Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ 18 Mayıs günü gösterilecek.

Fransız Yeni Dalgası’nın büyük ustası Jean Luc Godard’ın merakla beklenen ‘Le livre d’image’ filmi ise 11 Mayıs’ta gösterilecek.

‘Ida’ filmi ile Oscar Ödülü’nü kazanan Polonyalı yönetmen Pawel Pawlikowski’nin yeni filmi ‘At War’ da bu yıl yarışmanın merakla beklenen filmlerinden biri oldu.

Terry Gilliam’ın ‘The Man Who Killed Don Quixote’, Yann Gonzalez‘in ‘Un Couteau Dans Le Cœur’ ve Sergey Dvortsevoy‘un ‘Tulpan’ filmleri de bu yıl ana yarışma bölümünde yarışacak diğer filmlerden.

Netflix yapımı filmler yer almayacak

Bu yılki resmi poster, Jean-Luc Godard’ın 1965 yapımı ‘Pierrot le Fou’ filmindeki kültleşmiş arabalar arası öpücük sahnesiyle tasarlandı.

71. Cannes Film Festivali’nde olacak filmlerin Fransız sinema salonlarında gösterilmesi zorunluluğunun getirilmesi üzerine Netflix yapımı filmlerin festivalde gösterilmemesi kararı alındı.

Festival, 19 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.

Festivalin detaylı programına buradan bakabilirsiniz.


Kaynak: artfulliving.com.tr
Previous post
Kadınlar cinselliği tartışacak: Feminist Forum 11 Mayıs'ta başlıyor
Next post
HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'e 1 yıl 8 ay hapis cezası