Ana SayfaGüncelCHP’den HDP’ye: Adil Seçim Platformu kuruldu

CHP’den HDP’ye: Adil Seçim Platformu kuruldu

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla bir araya gelen siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri Adil Seçim Platformu’nu kurdu.

24 Haziran erken seçimlerine bir aydan daha az süre kalırken, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) çoğu Kürt illeri olmak üzere 19 kentte 144 bin seçmenin kayıtlı bulunduğu sandıkların “güvenlik” gerekçe gösterilerek taşınması ve birleştirilmesi kararı gündemdeki yerini koruyor.

Seçim güvenliğini sağlamak için ortak hareket etme kararı alan siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ise, Adil Seçim Platformu’nu kurdu.

Platformun kuruluşu Ankara’da CHP Parti Okulu’nda ilan edildi.

Adil Seçim Platformu’nun kuruluş deklarasyonun metninden bir bölüm şöyle:

“Biz aşağıda imzası bulunan demokratik kitle örgütleri, sivil inisiyatifler, emek ve meslek örgütleri temsil ettiğimiz milyonlarca seçmenin dileği, beklentisi doğrultusunda, ülkemizde adil ve güvenli bir seçim ortamının sağlanması, 24 Haziran seçimlerinde halk iradesinin her türlü şaibeden uzak şekilde sandığa yansıması için güçlerimizi birleştirdik. Aynı dileği, beklentiyi paylaşan siyasi partilerin de güçlü katılımıyla Adil Seçim Platformu’nu oluşturduk.”

Platformda hangi siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri yer alıyor?

CHP, HDP, İyi Parti, Saadet Partisi, Emek Partisi, DİSK, KESK, Atatürkçü Düşünce Derneği, Demokrasi İçin Birlik, Sandık Gücü, Sensiz Olmaz, Seçim Süreci Meclisleri, Memleket Biziz, Birleşik Haziran Hareketi, Oyum Güvende, Hak ve Adalet Platformu, Hürriyet Hareketi.