Ana SayfaGüncelDemirtaş’a kendi röportajı da ‘sakıncalı’

Demirtaş’a kendi röportajı da ‘sakıncalı’

HABER MERKEZİ – Hapisteki cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın kendisiyle ilgili haber yapan gazetelere ve annesinin demecinin olduğu Cumhuriyet’e cezaevi yönetimince el konulmasının ardından röportajının yayımlandığı Birgün gazetesi de gecikmeli verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın annesinin demecinin yer aldığı Cumhuriyet gazetesi ekinin verilmemesinin ardından, bu kez de röportajının yayımlandığı Birgün gazetesi ‘kurum güvenliğini tehlikeye attığı’ gerekçesiyle gecikmeli verildi.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre gazetenin Demirtaş’a verilmemesinden bir gün sonra Edirne Cezaevi Eğitim Kurulu’nun yaptığı toplantıda alınan kararda, Birgün gazetesinde Demirtaş’ın söyleşisinin bulunduğu sayfaya atıfta bulunularak “Kurum çalışanları hakkında yalan ve karalayıcı haber yaparak kurum çalışanlarının töhmet altında bırakıldığı” öne sürüldü.

Ayrıca Ceza İnfaz Kurumları Kütüphane ve Kitaplık Yönergesi’ne de değinilerek, “Mahkemelerce yasaklanmamış olsa bile, kurum güvenliğini tehlikeye düşürdüğü veya müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsadığı eğitim kurulu kararı ile tespit edilen hiçbir yayının kuruma kabul edilmeyeceği” hükmü doğrultusunda Birgün gazetesinin Demirtaş’a verilmeyerek alıkonulmasına karar verildi.

Eğitim Kurulu, daha sonra yaptığı incelemede, kurum güvenliğinin tehlikeye düşürülmediği veya müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumların bulunmadığı tespit edildiği için ‘Cumhuriyet Pazar’ ekinin ‘sakıncalı’ olmadığına karar verdi.

Edinilen bilgiye göre yapılan itiraz üzerine Demirtaş’a, Birgün gazetesi de ertesi gün verildi.

Previous post
Uçmak için insanın dünyadaki izlerini süren fotoğrafçı: Kacper Kowalski
Next post
Demirtaş: HDP'siz hiç kimsenin zaferi mümkün değil