Ana SayfaGüncelDemirtaş’a kendiyle ilgili haberlerin olduğu gazeteler yasak: “Kendime oy vermemden çekiniliyor”

Demirtaş’a kendiyle ilgili haberlerin olduğu gazeteler yasak: “Kendime oy vermemden çekiniliyor”

HABER MERKEZİ – Hapisteki cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, kendisiyle ilgili haber yapan gazetelere ve annesinin bir demecinin olduğu Cumhuriyet’e cezaevi yönetimince el konulduğunu belirterek, “Adalet Bakanının haberi var mı acaba?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) hapisteki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, medyada kendisine ve partisine yönelik ‘ambargo’yu eleştiren bir mesaj paylaştı, kendisiyle ilgili haber yapan gazetelere el konulduğunu duyurdu.

Avukatları aracılığıyla Twitter hesabından konuya dair açıklamalarda bulunan cumhurbaşkanı adayı, Adalet Bakanı’na şu soruyu sordu:

“TV’lerde HDP-Demirtaş haberi yapmak hâlâ yasak. Gazetelerin de çok azı haberlerimizi yapıyor. Cezaevindeyse benimle ilgili haber var diye BirGün, Cumhuriyet, Evrensel gibi gazetelere incelenmek için el konulup ertesi gün veriliyor. Uygulamadan Adalet Bakanının haberi var mı acaba?”

Demirtaş ayrıca Cumhuriyet Gazetesi’nin ekinin, annesi ile fotoğrafı ve annesinin bir demeci olduğu için kendisine verilmediğini de bildirdi.

Demirtaş, “Sanırım annemin sözlerinden etkilenerek benim kendime oy vermemden çekiniliyor. Annem ne demiş acaba? Annelerin mesajından değil, terliğinden korkun bence” dedi.

Demirtaş’a verilmeyen Cumhuriyet Pazar ekinin birinci sayfası: