Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Filistin çağrısı: İstanbul’da büyük bir miting yapılmalı

Demirtaş’tan Filistin çağrısı: İstanbul’da büyük bir miting yapılmalı

HABER MERKEZİ – HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den taşınarak Kudüs’te açılmasını protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılara tepki gösterdi, İstanbul’da miting yapılması çağrısında bulundu. Demirtaş, “İstanbul’da toplanacak milyonların çığlığı bu katliamı durdurabilir” dedi.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ABD’nin elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilerin İsrail güçlerince öldürülmesine tepki gösterdi.

Cezaevinde tutulan Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı adaylarına ve demokrasi güçlerine çağrıda bulundu, Filistinlilerle dayanışmak için İstanbul’da büyük bir miting yapılmasını istedi.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:

“İsrail hükümetinin sınır tanımayan barbarlığını lanetliyorum. Mazlum Filistin halkının katledilen evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarına şifa diliyorum. İsrail hükümetinin vahşetini bir an önce durdurabilmek için güçlü bir ses, ortak bir duruş gösterilmesi gerekir.

“Türkiye toplumu bu vahşet karşısında sessiz kalmadığını ve kalmayacağını dünyaya en güçlü şekilde göstermelidir.

“Bir Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Cumhurbaşkanı adaylarına ve demokrasi güçlerine, bu vahşeti protesto etmek ve Filistin halkı ile dayanışmak için sivil toplum öncülüğünde, İstanbul’da büyük bir miting çağrısı yapıyorum.

“İstanbul’da toplanacak milyonların çığlığı bu katliamı durdurabilir. Çok geç olmadan Filistin’e ses verelim.”

Neler oluyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın kararıyla Tel Aviv’den taşınan ABD Büyükelçiliği bugün Kudüs’te açıldı.

Yüz binden fazla Filistinli ise Nakba Günü öncesine denk gelen açılışı protesto ediyor, sınırdaki telleri geçerek “Filistinlilerin 70 yıldır mülteci olmaya ve zorlu koşullara adapte olmadığının ve olmayacağının mesajının verileceğini” söylüyor.

Şu ana dek İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 50’yi aşkın Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 2 bin 400 eylemci de yaralanmış durumda.


Nakba arifesinde ABD, elçiliğini Kudüs’e taşıdı: Filistinliler ayakta, onlarca kişi hayatını kaybetti




Önceki Haber
HDP ve CHP'den 'Filistin' açıklamaları: Katliam var
Sonraki Haber
'Yavru köpeğinin' ayı olduğunu iki yıl sonra anladı