Ana SayfaDünyaDışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye ‘Afrin’ yanıtı

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye ‘Afrin’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD’den gelen “Afrin’de yerinden edilen sivillerin evlerine dönmesine izin verilmiyor” açıklamasına yanıt verdi.

ABD’den Türkiye ve birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının 20 Şubat’ta ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekat başlattığı Afrin’e 58 gün sonra girmesinin ardından kentteki insani duruma ilişkin açıklama gelmişti.

Geçtiğimiz gün Washington’da düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Afrin’deki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, “140.000 kişi yerlerinden edildi” demişti.

Nauert, yerinden edilen sivillerin evlerine dönmelerine izin verilmediğini de söylemiş ve “İnsani koşullar konusundaki ciddi endişelerimizi dile getiriyoruz” diye konuşmuştu.


ABD: Afrin’de yerinden edilen sivillerin evlerine dönmesine izin verilmiyor


Ankara’dan yanıt

ABD’den gelen açıklamalara ise Ankara’dan yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Afrin’e geri dönmek isteyen sivilleri engelleyenin YPG olduğunu iddia etti ve ABD’li mevkidaşından gelen açıklamayı “Talihsiz” olarak yorumladı.

Aksoy, “İnsanı durumun derin endişe kaynağı olduğu” iddiasının da tamamen temelsiz olduğunu savunarak, “Asıl endişe kaynağı müffefiklerimizin teröristlerle sürdürdüğü işbirliğidir” dedi.