Ana SayfaÇalışma YaşamıDİSK işçilerin seçim bildirgesini açıkladı, 24 Haziran için ‘TAMAM’ dedi

DİSK işçilerin seçim bildirgesini açıkladı, 24 Haziran için ‘TAMAM’ dedi

HABER MERKEZİ – DİSK’in 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin açıkladığı seçim bildirgesinde, “DİSK tüm işçileri, sermayenin çıkarları için işçi sınıfının çalışma ve yaşam koşullarını sürekli olarak geriye götürenlere TAMAM demeye çağırmaktadır” denildi. Sendika, “AKP Döneminde Emek” raporunu da açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçime ilişkin tutumunu, “İşçi Sınıfının Seçim Bildirgesi”ni ve DİSK-AR’ın hazırladığı “AKP Döneminde Emek” raporunu açıkladı.

Erken seçimlerin yapılacağı 24 Haziran’ı “Cumhuriyet tarihinin kader anı” olarak nitelendiren DİSK, tüm işçileri “Sermayenin çıkarları için işçi sınıfının çalışma ve yaşam koşullarını sürekli olarak geriye götürenlere TAMAM demeye” çağırdı.

DİSK, “İşçi Sınıfının Seçim Bildirgesi”nde alınacak tutumlara ilişkin şu üç madde sıralandı:

  1. 16 yıldır yapılanlar, yapılacakların teminatıdır ve işçi sınıfı için felaketten başka bir anlam taşımamaktadır. DİSK tüm işçileri, sermayenin çıkarları için işçi sınıfının çalışma ve yaşam koşullarını sürekli olarak geriye götürenlere TAMAM demeye çağırmaktadır.
  2. 24 Haziran 2018 Cumhuriyet tarihinin kader anıdır. DİSK, işçi sınıfını ve tüm halkı Cumhuriyetin laiklik ve demokrasi gibi temel nitelikleriyle, “Yurtta Barış Dünyada Barış” gibi temel kurucu ilkeleriyle, hukuk devletiyle ve temel yurttaşlık haklarıyla çatışan bir düzene TAMAM demeye çağırmaktadır.
  3. Geleceğimize umutla bakabilmek için, güzel günlere omuz omuza yürüyebilmek için, DİSK tüm işçileri seçim güvenliği için sorumluluk almaya, emeği, barışı, kardeşliği ve demokrasiyi savunan siyasi partilere ve adaylara oy vermeye çağırmaktadır.

“AKP Döneminde Emek” başlıklı raporun özetinden öne çıkanlar ise şöyle:

  • Sendikal haklar sistematik olarak ihlal edildi
  • 7’si OHAL döneminde olmak üzere 16 yılda 15 grev ertelendi ve 200 bine yakın işçinin grevi fiilen yasaklandı
  • Asgari ücret ülkedeki ekonomik büyümeden payını alamadı
  • Gelir dağılımı daha da bozuldu
  • İşsizlik sorunu çözülemedi, daha da derinleşti. Genç işsizliği ve kadın işsizliği zirve yapmış durumda
  • Çalışanlar borçlanarak yaşamaya mahkum edildi
  • Çalışma hakkı ortadan kaldırıldı, 140 bine yakın kamu emekçisi ve işçi hukuksuz biçimde işten atıldı

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu tarafından okunan “İşçi Sınıfının Seçim Bildirgesi” ve “AKP Döneminde Emek” başlıklı rapora BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Eşitlik Adalet Kadın Platformu kuruldu: 'Kadınların yüzyıllık yalnızlığı bitmeli'
Sonraki Haber
Heyelan ve şiddetli yağış: Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik durdu