Ana SayfaGüncelDolar kurundaki artışa hükümetten ilk yorum: Hak etmediğimiz dalgalanmalar yaşanıyor

Dolar kurundaki artışa hükümetten ilk yorum: Hak etmediğimiz dalgalanmalar yaşanıyor

HABER MERKEZİ – TL’de değer kaybı hız kesmeden devam ederken, Ekonomi Bakanı Zeybekci dolar kurunun artışı için “Ülkemiz hak etmediği dalgalanmalar yaşamaktadır” ifadelerini kullandı. Hükümet Sözcüsü Bozdağ ise doların değeriyle oynayan kimi aktörlerin olduğunu ima ederek, “Bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar” dedi.

Türk Lirası’nın (TL) dolar karşısında değer kaybı hızla artıyor.

TL’nin değer kaybı yılın başından beri yüzde 25’in üstüne çıkarken, hükümetten konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TL’deki değer kaybını “Ülkemiz hak etmediği dalgalanmalar yaşamaktadır” sözleriyle değerlendirdi ve devamla “Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekleştirilecektir” sözlerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise TL’deki kayıpları 24 Haziran seçimlerine yordu.

Bozdağ, “Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar. Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklayı da gördü, kuklacıları da gördü. Onlara fırsat ve izin vermeyecektir. Allah’ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uluslararası Man Booker Ödülü'nün kazananı Olga Tokarczuk
Sonraki Haber
Edebiyatçı Philip Roth hayatını kaybetti