Ana SayfaDünyaDSG ve Irak Ordusu’ndan IŞİD’e karşı ortak operasyon

DSG ve Irak Ordusu’ndan IŞİD’e karşı ortak operasyon

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri komutanı, Deyr ez Zor’da IŞİD’e karşı başlattıkları operasyonu, koalisyon güçleri ve Irak ordusu ile koordineli olarak yürüteceklerini duyurdu.

Nisan ayının başlarında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Irak merkezi hükümetinin IŞİD’e karşı ortak operasyon düzenleyebileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Dün (1 Mayıs’ta) DSG’nin Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri operasyonu nedeniyle durdurduğu “Cizre’nin Fırtınası” hamlesinin Deyr ez Zor’da yeniden başlatıldığının duyurulmasının ardından bu iddiayı doğrulayan bir açıklama geldi.

“Cizre’nin Fırtınası” operasyonunun koordinesinde yer alan DSG komutanlarından Haşim Mihemed, Suriye’den yayın yapan ANHA’ya yaptığı açıklamada, operasyonun uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği ve Irak Ordusu’nun katılımı ile koordineli bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Mihemed bu ortaklığın gerekçesini ise şöyle izah etti:

“Çünkü Irak-Suriye sınır hattında birçok yerde IŞİD kampları mevcut. Bu askeri noktalar ve karargâhlardan IŞİD Irak ve Suriye’ye saldırılar düzenliyor. Bu nedenle hamleyi Irak Ordusu ile koordineli bir şekilde yürütmemizin daha sağlıklı olacağını düşündük ve bu temelde bu adımı attık.”

Türkiye’nin Afrin harekâtı dolayısıyla Deyr ez Zor’daki operasyonun durdurulmasının IŞİD’i bölgede yeniden ‘canlandırdığını’ da ifade eden Mihemed, operasyonun kaldığı yerden devamı ile “IŞİD’in etkinliğinin bölgede kırılacağını” vurguladı.