Ana SayfaDünyaDSG’den Esad’ın ‘ya müzakere ya güç kullanılacak’ sözlerine yanıt

DSG’den Esad’ın ‘ya müzakere ya güç kullanılacak’ sözlerine yanıt

HABER MERKEZİ – Esad’ın bir yandan DSG ile müzakerelere kapı aralandığını, diğer bir yandan da müzakerelerin sonuç vermemesi durumunda “güç kullanacakları” yönündeki açıklamarına DSG sözcülerinden Kino Gabriel’den yanıt geldi: “Suriye’deki ihtilafa son vermek için müzakereleri destekliyoruz.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, YPG’nin ana gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile müzakereye açık olduğunu söylemiş, ancak buna karşın “güç kullanma” mesajı da vermişti.

Russia Today’e konuşan Esad, Suriye’nin DSG ile müzakerelere kapı araladığını ifade ettikten sonra, “Bu ilk seçenek. Eğer müzakereler sonuç vermezse bu bölgeleri güç kullanarak özgürleştireceğiz” diye konuşmuştu.


Esad’dan DSG’ye tehdit


Esad’ın açıklamalarına DSG’den yanıt geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre DSG sözcülerinden Kino Gabriel, Reuters’a yaptığı açıklamada ‘askeri bir çözümün herhangi bir sonuç verecek bir çözüm olmayacağı’ vurgusu yaptı, “Suriye’deki ihtilafa son vermek için müzakereleri desteklediklerini” belirtti.

Gabriel, “DSG’nin bakış açısına göre, askeri bir çözüm daha fazla kayıp verilmesine, yıkıma ve Suriye halkı için daha fazla zorluğa yol açacaktır” dedi.

Sözcü, demokratik bir sistem istediklerini de sözlerine ekledi.

Previous post
AKP'nin kendi anketi: Partinin oy oranı yüzde 46 düzeyinde
Next post
24 gün kala: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?