Ana SayfaEkonomiDünya piyasalarına Türkiye uyarısı

Dünya piyasalarına Türkiye uyarısı

HABER MERKEZİ – TL’deki değer kaybı sürüyor. Doların TL karşısında gece saatlerinde 4.84’e kadar yükselmesinin nedenleri arasında Asya piyasalarından gelen satış baskısı olduğu belirtilirken, Mobius Capital’ın kurucusu Mark Mobius TL’deki değer kaybının gelişmekte olan piyasalara olumsuz etki yapabileceği uyarısı yaptı.

Dolar karşısında bir hafta içinde yüzde 10’a yakın değer yitiren TL (Türk Lirası) kayıplar artıyor.

Dolar/TL kuru 4.84 seviyesinin üzerine çıkarken, bu yükselişin nedenleri arasında sabah erken saatlerde Asya piyasalarından gelen satış baskısının olduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin ABD merkezli haber ajansı Bloomberg’den aktardığı haberde, “Japon yatırımcılar için genelde yüksek faiz getirisi ekonomik temellerden daha önemlidir. Ancak yatırım yaptıkları ekonomideki gidişatı tamamen de göz ardı etmezler” deniliyor.

Öte yandan yatırım bankaları, kredi derecelendirme kuruluşları ve iktisatçıların Türkiye ekonomisi için yaptığı uyarılar sürüyor.

Gelişen piyasalara Türkiye uyarısı

Son olarak varlık yönetimi şirketi Mobius Capital’ın kurucusu Mark Mobius, Türkiye üzerinden gelişen ülkeler için uyarıda bulundu.

Mobius, “Gelişen piyasalarda Türkiye kaynaklı negatif bulaşma etkisi mümkün” dedi ve Arjantin ile Brezilya’nın da ekonomi anlamında iyi gitmediğini vurgulayarak, Gelişen piyasalarda daha fazla aşağı yönlü hareket görülebilir” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Harika yitiriş – Elend Aydın
Sonraki Haber
HDP adayı 'Afro-Türk' Yalçın Yanık: Sınırsız ve sınıfsız bir dünya istiyorum