Ana SayfaGüncelErdoğan, AKP’nin seçim vaatlerini açıkladı: OHAL’i sürdüreceğiz

Erdoğan, AKP’nin seçim vaatlerini açıkladı: OHAL’i sürdüreceğiz

HABER MERKEZİ – Partisinin ‘seçim beyannamesi’ni açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaatlerini sıraladı. OHAL uygulamasının sürdürüleceği kaydedilen beyannamede, ekonomik vaatler dikkat çekti. Ekonomiye dair vaatler arasında “Enflasyon hedeflemesi rejimine devam edilecek, dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek” ifadesi yer aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin ‘seçim beyannamesi’ni açıkladı.

Ankara Spor Salonu’nda yapılan “AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı”nda konuşan Erdoğan, “’Vakit Türkiye vakti’ diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Her alanda gelişme ve iyileşme vaat eden Erdoğan’ın ekonomiye dair vaatleri arasında ise cari açığın azaltılması, mali disiplinin korunması, sermaye piyasalarının geriletilmesi ve enflasyonun azaltılması da yer aldı.

‘Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek’

Beyannamede “İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi” başlığı altında yer alan bölümde neler yapılacağına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek.

“Enflasyon hedeflemesi rejimine devam edilecek, dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek.”

360 sayfalık beyannamenin “Dış Politika ve Milli Güvenlik” başlığı altındaki vaatlerden öne çıkanlar şöyle:

  • “AB katılım hedefi sürüyor”
  • “ABD ile yakın işbirliği korunması esas”
  • “Meşru yönetime kavuşmuş Suriye hedefi”

‘Sosyal belediyelere ödül’

Belediyelere kayyum atamalarının yapıldığı süreçte halihazırda iktidarda buulunan AKP’nin beyannamesinde, “Sosyal belediyecilik konusunda ön plana çıkan yerel yönetimleri ödüllendirmeye yönelik sertifikasyon programları geliştirilecek” ifadesi de yer aldı.

‘Diyanet Akademisi kurulacak, cemevlerine hukuki statü verilecek’

Diyanet Akademisi kurulacağı belirtilen AKP beyannamesine göre, cemevlerine hukuki statünün de tananınacağı vaadinde bulunuldu.

Beyannamede, “Cemevleri, eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme, üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturma gibi çeşitli konularda Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde demokratik uzlaşı temelinde gerekli adımları atacağız. Bu noktada, geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanıyacağız” ifadeleri kullanıldı.

‘OHAL devam edecek’

20 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının sürdürüleceği kaydedilen beyannamede, “darbe girişimi karşısında başlatmak zorunda kaldığımız OHAL uygulamasını vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerine zarar gelmeden milli güvenliğimizin ve vatandaşlarımızın huzuru tam olarak tesis edilene dek sürdüreceğiz” denildi.