Ana SayfaGüncelEren Erdem hakkında soruşturma başlatıldı

Eren Erdem hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ –  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında soruşturma başlattı.

24 Haziran’da yapılacak erken seçimler için hazırlanan milletvekili listesinde adı bulunmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Eren Erdem 22 Mayıs akşamı katıldığı bir televizyon programında tartışma yaratan açıklamalar yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdem’in açıklamalarıyla ilgili soruşturma başlattı.

CHP Milletvekili Eren Erdem, suçlama konusu yapılan sosyal medya paylaşımlarına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı işaret etmişti.

Erdem’in MİT TIRLARI davası ve Gülen Cemaati’ne ilişkin yaptığı açıklamalar şöyleydi:

“Benim hakkımda FETÖ’ye üye olmamakla birlikte yardım etmek şeklinde bir suçlamayla soruşturma açmışlar. Bunu da iki temel nedene bağlamışlar. Birincisi MİT TIR’ları tutanaklarının bende olması ve bununla ilgili attığım tweetler. Diğeri de Zaman gazetesi ve benzer kurumların önüne gitmek.

Ben CHP Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye gittiğim zaman kafama göre gitmem. Benim gideceğim her gazetede bir talimat vardır, partimin bir iradesi vardır. O gün de Zaman gazetesinin önüne genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Enis Berberoğlu’na verdiği talimatla gittik. Diğeri de MİT TIR’ları davası hususunda yaşanan hadise. Yarın biz bunu savcılara da söyleyeceğiz. Bu tutanakları ben genel başkan yardımcımız Bülent Tezcan’dan temin ederek tweetler attım.”


Listeye alınmadı, dokunulmazlığı kalkacak: CHP’li Erdem hakkında 22 yıl hapis istemi