Ana SayfaGüncelErken seçimlere 36 gün var: Neler oluyor, adaylar ne diyor?

Erken seçimlere 36 gün var: Neler oluyor, adaylar ne diyor?

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerine 36 gün kaldı. Partilerin Cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, HDP ise seçimlere cumhurbaşkanı adayı, milletvekilleri, üyeleri ve belediye eş başkanları tutuklu olarak hazırlanıyor. Gün boyunca adayların açıklamalarını, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 


14:50 | İnce, seçim manifestosunu açıkladı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Samsun’da düzenlediği mitingde seçim manifestosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı olması halinde onarım politikaları uygulayacaklarını söyleyen İnce, “Cumhuriyetimizin örselenen değerlerini yeniden tesis etmeyi amaçlayan onarım politikalarımız, esas olarak, beş ana sütuna dayalı olacaktır” dedi.

İnce, bu beş ana politikayı “hukuk, eğitim, demokrasi, ekonomi ve dış politika” olarak tanımladı ve “projemizin çatısını ‘kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter rejim’ oluşturacaktır” diye konuştu.

  • CHP adayı İnce’nin seçim manifestosunun tamamına BURADAN bakabilirsiniz.

12:57 | Akşener: Balıkesir mitingimi veren iki gazeteci kovuldu

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ikinci tura kalması halinde ‘şartsız’ destekleyeceklerini söyledi.

Halk Tv yayınına katılan Akşener, medyanın sadece kendisine “sansür” uyguladığını öne sürdü ve ‘Balıkesir mitingimi veren iki gazeteci kovuldu’ iddiasında bulundu.

Diken’in aktardığı habere göre Akşener, şöyle konuştu:

“Medya her türlü karartmayı sadece bana uyguladı. Şimdi bir merkez medya diye kendine tanım yapmış bir televizyondan sadece Balıkesir mitingimin 10 saniyesi verildi. Yani yanlışlıkla verildi. Bunu yanlışlıkla veren iki genç arkadaş bilgime göre işlerinden atıldı.”


12:45 | Alper Taş: Milletvekili adayı değilim

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, 24 Haziran erken seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olacağı iddiaları sonrası açıklama yaptı.

Taş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Birçok dost, yurttaş vekil olmamı çok istedi. Onları üzdüm, beni bağışlasınlar. Bazıları ise ‘bir vekil adayı olsun da çakalım’ beklentisindeydi onları da bir kez daha hayal kırıklığına uğrattım. ‘Taş yerinde ağırdır’. Parlamentoya değil, parlamento dışı muhalefete adayım.”

CNN Türk’te dün yayımlanan kulis haberinde, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer vereceği yeni isimler arasında Abdüllatif Şener, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu, Alper Taş ile bazı eski bakanların olması bekleniyor” denilmişti.


11:30 | Demirtaş: Erdoğan, Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, uluslararası haber ajansı AFP’nin sorularına avukatları aracılığıyla yanıt verdi.

Demirtaş, erken seçimlere yönelik kampanya koşullarındaki “adaletsizliği” dile getirdi, “Erdoğan, Türkiye’yi geri götürmeye devam edecek” dedi.


10:23 | SONAR anketi: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oranları ne?

SONAR Araştırma Şirketi’nin 7-17 Mayıs tarihleri arasında 26 ilde 3 bin kişi ile yaptığı anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda kazanan çıkmıyor.

Kamuoyu yoklamasına göre adayların oy oranlarına BURADAN bakabilirsiniz.


10:00 | AKP Sözcüsü Ünal, partisinin ve Erdoğan’ın oy oranının açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarına göre partisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hangi bant aralığında olduğu sorusunu yanıtladı.

Kanal 7’de konuşan Ünal, “Şu anda bizim kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük 54-56 bandındayız. AK Parti de 1 Kasım’daki pozisyonunu koruyor, o da 46-48 bandında” değerlendirmesinde bulundu.

Kamuoyu araştırma şirketlerinin son dönemde açıkladığı rakamlara göre ise, Erdoğan’ın oy oranı yüzde 50’nin altında gösteriliyor.


09:45 | Abdüllatif Şener: CHP’den muhtemelen milletvekili adayı olacağım

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran seçimlerinde aday olarak göstereceği milletvekili listesi, 20 Mayıs Pazar günü toplanacak Parti Meclisi’nde oylanarak netleşecek.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden muhtemelen milletvekili adayı olacağım” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ezidilerin taziye evi kayyum atanan belediye tarafından yıkıldı
Sonraki Haber
Uyuşturucu operasyonu sırasında: Polis bir köpeği vurarak öldürdü