Ana SayfaGüncelEzidilerin taziye evinin yıkılmasına tepki: “Palmira’yı yıkan IŞİD zihniyeti ile aynı”

Ezidilerin taziye evinin yıkılmasına tepki: “Palmira’yı yıkan IŞİD zihniyeti ile aynı”

HABER MERKEZİ – HDP’nin Ezidi milletvekilleri Feleknas Uca ve Ali Atalan, Nusaybin’de yaşayan Ezidiler tarafından yapılan ancak kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan taziye evini ziyaret etti. Atalan, “Nasıl ki DAİŞ, Palmira’yı yıktı. Aynı zihniyet burada Ezidilere ait taziye evini yıktı” derken, “Hesabını soracağız” diyen Uca ise yıkılan taziye evini yeniden inşa edeceklerini belirtti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Bagok Dağı kırsalında bulunan Kaleli köyünde, 1980’li yıllarda göçe zorlanan ancak geri dönen bazı Ezidiler tarafından yapılan taziye evi, kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde yıkıldı.

Yaşanan yıkım sonrası partinin Ezidi vekilleri Feleknas Uca ve Ali Atalan ile Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Süryani ve Ezidilerin de yer aldığı kalabalık bir heyet ile dayanışma göstermek için köye gitti.

Heyet, yıkılan taziye evinin önünde bir basın açıklaması yaptı.

“Palmira’yı yıkan IŞİD zihniyeti ile aynı”

HDP’li Ali Atalan, gerçekleştirilen yıkıma dönük tepkisini “Afganistan’da nasıl ki Taliban Buda heykelini yıktı. Nasıl ki DAİŞ [IŞİD], Palmira’yı yıktı. Aynı zihniyet burada Ezidilere ait taziye evini yıktı” dedi.

Konuşmasında 24 Haziran erken seçimlerine işaret eden Atalan, “Buradan kayyuma sesleniyorum. Sen bugün burayı nasıl yıktıysan sandıkta da halk iradesi seni o koltukta öyle yıkacak” diye konuştu.

Feleknas Uca ise taziye evini de yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise yaşananları bir Müslüman ve Arap olarak kınadığını dile getirdi.




Önceki Haber
Ankara'da yine sel: Yolları su bastı, araçlar sular altında kaldı, insanlar mahsur kaldı
Sonraki Haber
35 gün kala: Erken seçimlere giderken adaylar ne diyor, neler oluyor?