Ana SayfaEkonomiFitch: Erdoğan’ın sözleri 24 Haziran seçimleri sonrası para politikalarına dair belirsizliği artırıyor

Fitch: Erdoğan’ın sözleri 24 Haziran seçimleri sonrası para politikalarına dair belirsizliği artırıyor

HABER MERKEZİ – Fitch, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “para politikasında daha fazla söz sahibi olacağı” yönündeki açıklamalarına ilişkin yaptığı yorumda “24 Haziran seçimleri sonrası para politikalarına dair belirsizliği artırıyor” dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “para politikasında daha fazla söz sahibi olacağı” yönündeki açıklamalarını yorumladı.

Fitch’in açıklamasında, “Erdoğan’ın sözleri 24 Haziran erken seçimleri sonrası olası politikalarına ilişkin belirtsizliği artırıyor” ifadeleri yer aldı.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığının azalmasının Türkiye’nin kredi profili üzerindeki baskıyı artıracağı da belirtilen açıklamada, “Bu durum denge denetleme ile kurumların bağımsızlığı üzerinde geçtiğimiz yıllarda görülen aşınmayı güçlendirecektir. Bu, Türkiye’nin kredi notunun 2017 yılının başında BB+’ya düşürülmesiyle sonuçlanmıştı” denildi.

Erdoğan ne demişti?

15 Mayıs’ta Britanya ziyareti kapsamında Londra’da Bloomberg TV kanalına mülakat veren AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden seçilmesi durumunda, ekonomi ve para politikasında daha etkin bir rol oynayacağını söylemişti.




Önceki Haber
Medeni Yıldırım davası: Tekrar keşif istendi
Sonraki Haber
Mültecileri taşıyan kamyonet kaza yaptı: Bir kişi yaşamını yitirdi, 12'si ağır 70 kişi yaralandı