Ana SayfaGüncelGazeteci Aydın Atar’a 6 yıl 4 ay hapis cezası

Gazeteci Aydın Atar’a 6 yıl 4 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Atar, “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla açılan davada 6 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2016 yılında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Atar hakkında, gazetede 2012 ve 2013 yıllarında yayınlanan 9 yazıda “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla açılan davanın yargılamasına devam edildi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Atar katılmazken avukatı hazır bulundu.

Davanın esası hakkında mütalaasını veren savcı, Atar’ın “örgüt propagandası” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Ardından söz alan Atar’ın avukatı Resul Tamur ise sözkonusu haberlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesini talep etti ve müvekkilinin beraatını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteci Atar’ı suçu zincirleme şekilde basın yayın yoluyla işlediğini ileri sürerek önce 7 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, cezanın Atar’ın üzerindeki “uslandırıcı etki yapma ihtimali nazara alınarak” cezasında indirim yaptı ve cezayı 6 yıl 4 aya indirdi.

Yargıtay kararı bozmuştu

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Atar hakkında farklı tarihlerde ve mahkemelerde “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla açılan 3 ayrı davanın iddianamelerini tek bir dosyada birleştirmesine karar vermişti.

Bu davalar nedeniyle daha önce Atar’a 2013 yılında verilen 10 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından usul yönünden bozulmuş, yerel mahkemeye gönderilmişti.

Previous post
Erken seçimlere 38 gün var: Neler oluyor, adaylar ne diyor?
Next post
Rektörün şikayeti sonrası: HDP’li Paylan'a 301'den fezleke