Ana SayfaGüncelGözaltına alınan Barış Atay, ‘mağdur’ Ahmet Hakan: Tetikçi durumuna düşürülmüş

Gözaltına alınan Barış Atay, ‘mağdur’ Ahmet Hakan: Tetikçi durumuna düşürülmüş

HABER MERKEZİ – “Günü geldiğinde hukuk önünde hesap vereceksiniz” minvalindeki sözleri nedeniyle hedef haline getirilen Barış Atay’ı hedef alan isimlerden olan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay’ın gözaltına alınmasıyla kendisine mesaj verildiğini öne sürdü. Hakan’a göre kendisine verilen mesaj şu: “Seni ‘tetikçi’ durumuna düşürdük.”

Somalı madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’in ‘özür’ açıklamasına tepki göstermesi nedeniyle sosyal medyada bazı isimler tarafından hedef haline getirilmesinin ardından gözaltına alınan tiyatro sanatçısı Barış Atay, dün serbest bırakıldı.

Atay’ı hedef gösterenler arasında sanatçının tepkisini Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener’e “Lütfen bu adama haddini bildiriniz!” sözleriyle çağrı yaparak köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bulunuyordu.

Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında ise çağrısını “Benim çağrım polise, savcıya değil Muharrem İnce ve Meral Akşener’eydi” ifadeleriyle savundu.

Atay’ın gözaltına alınmasıyla kendisine mesaj verildiğini iddia eden Hakan’a göre mesaj şu: “Seni ‘tetikçi’ durumuna düşürdük”

“Sanırım bana şöyle bir mesaj veriyorlar bu gözaltıyla:

– Yok öyle yağma Ahmet Hakan! Kutuplaşmayı ve kutuplaştırmayı biz de en az Barış Atay kadar severiz.

– Bu oyunu bozamazsın Ahmet Hakan! Bak işte bir gözaltıyla hem kutuplaştırmayı daha da derinleştirdik, hem de seni “tetikçi” durumuna düşürdük!

– Bırak bu normalleştirme çabalarını falan Ahmet Hakan… Sırtını bir yere daya… Ya bizden ol ya da onlardan… Yok öyle arada kalmak falan!”

Barış Atay’ın “Günü geldiğinde hukuk önünde hesap vereceksiniz” minvalindeki sözlerini “kabul edilemez, lüzumsuz, gereksiz, kutuplaştırıcı” olarak nitelendiren Hakan, Atay’ın serbest bırakılması için de çağrı yaptı.

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Atay ise Hakan’ın yazısının görselini “Gözaltına alınarak ’ı mağdur etmişim sanırım” ifadeleriyle Twitter üzerinden paylaştı.


Ne olmuştu?

Atay, Soma katliamı sonrası madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in “özür” açıklamasına tepki göstermişti.

Twitter’dan gösterdiği tepkide Atay, “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz” demişti.

Atay’ın bu sözleri sonrası Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dün bir köşe yazısı yazmış, Yerkel’in özrünü savunurken, Atay’ın ise “haddinin bildirilmesi gerektiğini” istemişti.

Atay ise Ahmet Hakan’a verdiği yanıtta, Diyarbakır’da öldürülen Tahir Elçi’yi de hatırlatarak, “Sen de yargılanacaksın Ahmet Hakan” demişti.

Bu açıklamaların ardından Atay dün sabah saatlerinde gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.