Ana SayfaGüncelHayranlık uyandırıcı bir zihin: Otizmli sanatçı Gregory Blackstock ve eserleri

Hayranlık uyandırıcı bir zihin: Otizmli sanatçı Gregory Blackstock ve eserleri

HABER MERKEZİ – Otizmli sanatçı Gregory Blackstock, kabak türlerinden ayakkabı çeşitlerine, deniz fenerlerinden sivrisineklere varan geniş bir skaladan konu seçen ve bu konuları detaycı araştırmalarla çizimlerine aktaran bir “outsider”.

ABD’li sanatçı Gregory Blackstock, otizm spektrumunun en nadir görülen tiplerinden biri olan Savant Sendromu’na sahip.

Bir “outsider” artist olan Blackstock’un ürettiği çizimler bir galeri tarafından keşfedildiği 2003 senesine kadar saklı kalmış.

bantmag’in bu haftaki “Marjinlerden” dizisinde yer verdiği sanatçı, kabak türlerinden ayakkabı çeşitlerine, deniz fenerlerinden sivrisineklere varan geniş bir skaladan konu seçen ve bu konuları detaycı araştırmalarla çizimlerine aktaran biri.

Blackstock aynı zamanda çocukluğundan sevdiği müzikleri akordeonuyla çalarken aynı anda el çizimiyle notaya döken ve bu parçalara da kapaklar yapan bir sanatçı.

Özellikle 40’lı yaşlarından itibaren yoğunlukla çizim yapan Blackstock’un çevresindeki dünyayı hafızasının filtresinden geçirerek yarattığı ve “set” olarak adlandırdığı çizimler, çoğunlukla çocukluk anılarından gelen favori bir obje veya canlının varlığını tüm çeşitliliğiyle ve araştırmaya dayalı etkileyici detaylarıyla kutlayan; bu kutlamayı ise naif ve çocuksu bir estetikle gerçekleştiren hayranlık uyandırıcı bir zihnin ürünü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarık Ziya Ekinci: 'Demokratım' diyen herkes HDP’nin yanında yer almalı
Sonraki Haber
Fotoğraflarla Ahırkapı’daki Hıdrellez kutlaması