Ana SayfaGüncelHDP eş başkanları İstanbul ve İzmir’den seslendi: 80 değil, 180 vekil ile geliyoruz

HDP eş başkanları İstanbul ve İzmir’den seslendi: 80 değil, 180 vekil ile geliyoruz

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yurttaşlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “HDP’yi baraj altı bırakarak 401 vekil hesabı yapıyorlar. Biz ise 24 Haziran’da değil 80, 180 vekil ile geleceğiz, tüm hesaplarınızı bozacağız” dedi. İzmir’de konuşan partinin bir diğer eş genel başkanı Pervin Buldan ise “7 Haziran’da başardık, şimdi sıra 24 Haziran’da; bu devran dönecek” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, 24 Haziran erken seçimleri kapsamında İstanbul ve İzmir’de halka hitap ettiler.

Temelli: 24 Haziran’da 80 değil, 180 vekil ile geleceğiz

Sezai Temelli, İstanbul Esenyurt’ta katıldığı seçim bürosunun açılışında AKP iktidarının politikalarını eleştirirken, “Gelin hesaplarınızı bozalım” dedi.

Temelli, 24 Haziran’da Meclis’e 80 değil 180 vekil sokacaklarını söyledi:

“HDP sandıktan çıkarsa -ki çıkacak- bu AKP-MHP koalisyonunun bütün hesapları bozulacak. Onlar HDP’yi baraj altı bırakarak 401 vekil hesabı yapıyorlar. 80 vekili ele geçirerek Türkiye’yi diktatörlüğe teslim etmeye çalışıyorlar. Biz 24 Haziran’da değil 80, 180 vekil ile geleceğiz, tüm hesaplarınızı bozacağız. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayımız Demirtaş ikinci tura kalacak ve birinci turda olduğu gibi ikinci turda da biz kazanacağız. Mutlaka kazanacağız.”

Buldan: Bu devran 24 Haziran’da dönecek

İzmir’de binlerce kişiye hitap eden Pervin Buldan da benzer vurgularda bulundu. 7 Haziran’ı hatırlatan Buldan, “sıranın 24 Haziran’da olduğunu” belirtti.

“Artık AKP’nin dönemi bitmiştir, süreci tamamlanmıştır. 25 Haziran süreci AKP’siz, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye olacak” diyen Buldan, özetle şunları söyledi:

“HDP bu ülkenin barışa olan umududur. HDP bu ülkede demokrasiye olan inançtır. HDP bu ülkede kardeşliğin ve özgürlüğün sembolü olan bir partidir. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde emek vermiş olduğu en büyük partidir. Ve bir kadın partisidir. Gençlerin özgürlüğe olan inancının partisidir Halkların Demokratik Partisi. Bu nedenle 24 Haziran tarihinde yapılacak olan iki seçimde de, hem milletvekilliği seçimlerinde hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin Türkiye’de büyük bir başarı ile büyük bir umutla büyük bir coşku ile hem parlamentoya gireceğini, hem de Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapacağını buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz.

Bu devran dönecek. Bu devran 24 Haziran’da dönecek. Türklerin Kürtlerin çalışması ile dönecek. Yeni bir ülke için hep birlikte kazanacağız. Ama mutlaka başaracağız. Mutlaka kazanacağız.”