Ana SayfaGüncelHDP’den AKP’ye çağrı: Seçim malzemesi yapmayın, İsrail ile anlaşmalara son verin

HDP’den AKP’ye çağrı: Seçim malzemesi yapmayın, İsrail ile anlaşmalara son verin

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, AKP’ye İsrail ile yaptığı anlaşmalara son verme çağrısı yaptı.

Seçimler öncesi partisinin son grup toplantısında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kudüs’teki katliama değinerek hükümete İsrail ile yaptığı anlaşmalara son verme çağrısı yaptı.

Hükümeti, Filistin’de yaşananları seçim malzemesine dönüştürmekle eleştiren Temelli’nin çağrısı şöyle:

“Filistin halkıyla bir dayanışma değil, bu sorun üzerinden siyaset yapan, bunu bir seçim malzemesi yapma aklı çalışıyor. Çünkü nasıl ki Sur’da, Cizre’de, Afrin’de bu aklı gördük, şimdi Filistin’de de aynı aklı görüyoruz. Filistin’in seçim malzemesi yapıldığını görüyoruz.

Mavi Marmara unutulmuş gibi, İsrail Hükümetiyle yapılan anlaşmalar unutulmuş gibi… AKP iktidarı kadar fazla anlaşma yapan hükümet yok tarihte. Yine Yenikapı’ya miting çağrısı yapılıyor. Biz Yenikapı mitinglerinin neye mal olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu mitinglerden Filistin halkına hayır çıkmaz. Bu mitinglerden demokratik siyasetin tasfiyesi çıkar, Afrin’e saldırı çıkar başka bir şey çıkmaz.

Eğer Filistin halkıyla yan yana olmak istiyorsanız gelin bu ticari, siyasi ve askeri anlaşmalara son verelim. İşte Meclis. Getirin hep birlikte tüm bu anlaşmalar son verelim. Gelin şimdi iptal edelim? Hayır. Bunlar konuşulmuyor. Ne yapacağız? ‘Yenikapı’da miting’. Sonra da Diyarbakır’da miting yapacakmış. Kürt halkının aklıyla alay edercesine.

Evet, artık bu yalanlara ve bu mitinglere karnımız tok. Miting kararını bile ancak 10 saat tartıştıktan sonra alabildiler. Öyle anlaşmalar yapmışlar ki İsrail ile deyim yerindeyse Türkiye ile İsrail, Ortadoğu halklarına karşı bir ittifak kurmuşlar, nasıl MHP ile Türkiye’de Kürt halkına karşı ittifak kurmuş, Ortadoğu’da İsrail kel halklara karşı ittifak kurmuşlarsa.

Kürt halkına karşı ne yapıyorsanız, İsrail Hükümeti de Filistin halkına karşı onu yapıyor. Eğer bu coğrafyada sorunun parçasıysanız çözüm üretemezsiniz. Evet, siz sorunun parçasısınız.”

“24 Haziran’da 7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi tamamlıyoruz”

Seçim gündemine de değinen Temelli, HDP olarak Meclis’te güçlü bir şekilde yer almak istediklerini vurgulayarak, baraj konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Baraj meselesi HDP’nin değil Türkiye’nin meselesidir” diyen Temelli, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini hatırlatarak, “Türkiye halkları, emekliler, kadınlar, gençler barajları nasıl yıktıysa 24 Haziran’da da öyle yıkacaktır” dedi.

Partisinin seçim vaatlerini sıralayan Temelli, “24 Haziran’da 7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi tamamlıyoruz. Bunun için öncelikle Selahattin Demirtaş’ın özgür bırakılmasını istiyoruz” dedi ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı.




Önceki Haber
Doğa ve bilgeliğin resimleri: Ankara'da "Doğu Masallar"ı sergisi
Sonraki Haber
Yıldırım: İslam ülkeleri İsrail ile olan ilişkilerini mutlaka gözden geçirmeli