Ana SayfaEkonomiIMF: Türkiye en kırılgan ülkelerden, döviz rezervi ‘yeterli’ değil

IMF: Türkiye en kırılgan ülkelerden, döviz rezervi ‘yeterli’ değil

HABER MERKEZİ – Türkiye, IMF’nin “yeterli” olarak değerlendirdiği seviyelerin altında döviz rezervine sahip ülkeler arasında yer aldı.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ülkelerin döviz rezervlerine ilişkin tavsiye ettiği seviyelere göre Türkiye’nin Güney Afrika, Arjantin ve Malezya ile beraber gelişen piyasalar içinde en kırılgan ülkeler arasında olduğu açıklandı.

Bloomberg Barclays tahvil endeksinde bulunan 21 gelişen piyasa arasında Türkiye, Güney Afrika, Arjantin ve Malezya ile birlikte IMF’nin “yeterli” olarak değerlendirdiği seviyelerin altında döviz rezervine sahip.

Bloomberg HT’nin haberine göre gelişen piyasaların sahip olduğu döviz rezervleri, ABD hazine tahvili faizlerindeki artışın daha riskli varlıklara yönelik talebi azaltmasının etkisiyle giderek artan bir baskıyla karşı karşıya bulunuyor.

Aşağıdaki haritada ölçek kırmızıdan yeşile doğru kaydıkça ülkenin döviz yeterliliği “zayıf”tan “güçlü”ye gidiyor. Türkiye “kırmızı” ile döviz rezervi açısından en kırılgan ülkeler arasında bulunuyor.

Previous post
Ablasını öldüren erkeğe 'iyi hal' ve 'aşırı tahrik' indirimi
Next post
Özgür Gündem Gazetesi'nin Yazıişleri Müdürü Çapan gözaltına alındı