Ana SayfaGüncelİnce “Akşener beni yardımcısı yaparsa onu desteklerim” sözüne açıklık getirdi

İnce “Akşener beni yardımcısı yaparsa onu desteklerim” sözüne açıklık getirdi

HABER MERKEZİ – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimlerinde 2. tura kalması halinde İYİ Parti adayı Meral Akşener’e destek vereceğini yineledi ve “İkinci tura kalmazsam yardımcı olurum ama ben de diğer adaylardan aynı desteği beklerim” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Antalya’da basın toplantısı düzenledi.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener’in kalması durumunda ‘Beni yardımcısı yaparsa desteklerim'” sözlerine açıklık getiren İnce, şunları söyledi:

“Bir soru üzerine ikinci tura siz kalmazsanız başkası kalırsa ne yaparsınız diye, ben yardımcısı olurum dedim. Tekrar ediyorum aynı şeyi diğer adaylardan da isterim, benimle ilgili böyle bir durum olduğunda arkadaşlarımın da bana yardımcı olması beni mutlu eder bu karşılıklı, birinci tur öncesinde bir centilmenlik anlaşmasıdır aynı zamanda. Benim sözüm söz ama herkesin bu konuda söz vermesi milletimizin yararına olacaktır.

“Ben rakiplerin bir kolunu bağlayarak güreşmek istemem kim olursa olsun adil yarışmak isterim, Sayın Karamollaoğlu, Akşener, Demirtaş ve Sayın Erdoğan’ın da benimle eşit şartlarda yarışmasını isterim adayın biri hapiste diğerleri propaganda yapıyor bu doğru değil bunu doğru bulmuyorum, bu bir süre sonra vicdanları kanatır. Demirtaş Kürt diye bırak ona ne olursa olsun mu diyeceğiz böyle bir şey olmaz.”

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün Denizli’de miting düzenleyecek.

İnce ne demişti?

Dün Trabzon’da basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener’in kalması durumunda “Beni yardımcısı yaparsa desteklerim” demişti.


İnce: Akşener beni yardımcısı yaparsa ikinci turda onu desteklerim