Ana SayfaGüncelİnce: Çarşamba günü Demirtaş’ı ziyaret edeceğim

İnce: Çarşamba günü Demirtaş’ı ziyaret edeceğim

HABER MERKEZİ – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Çarşamba günü HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret edeceğini söyledi, gençlere seçim vaadinde bulundu: “Gençlere 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500 lira para vereceğiz.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran erken seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnce, Çarşamba günü HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi KApalı Cezaevi’nde ziyaret edeceğini söyledi.

“Önümüzdeki günlerde Türkiye için hayallerimi anlatacağım” diyen İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer adaylara televizyonda tartışma çağrısı da yaptı:

“Ben hazırım, adaylığı kesinleşmiş 5 aday; Sayın Erdoğan ben sizinle ve diğer adaylarla, madem ki diyorsunuz muasır medeniyet seviyesini geçeceğiz, o ülkelerde nasıl oluyorsa bizde de öyle olsun. Gelin televizyonlarda tartışalım.”

“19 Mayıs ve 29 Ekim’de gençlere para vereceğiz”

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde ise gençlere yönelik vaadini de açıkladı:

“Cumhurbaşkanı olduğumda, gençlere ilk müjdemi veriyorum. 19 Mayıs ve 29 Ekim’de size ihtiyaçlarınızı gidermek için 500 lira para vereceğiz. 19 Mayıs’ta gençlik bursu, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu.”

“Saray’ı bir bilim merkezi yapacağım” diyen İnce, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” maddesini de kaldırılacağını iddia ederek, şöyle konuştu:

“Hiç kimseye dava açmayacağım, galiz küfür etmediği sürece. Niye hakaret etsin yurdumun insanları bana? Ben onları germeyeceğim ki, kızdırmayacağım ki, ben onlara tezek demeyeceğim ki? Ben bu hakareti milletime yapmadığım sürece milletim de bana hakaret etmeyecektir.”


Erken seçime 48 gün var: Neler oluyor, adaylar ne diyor?

Previous post
24 Haziran'a giderken daha fazla cezaevi, daha çok gardiyan: Adalet Bakanlığı 15 bin personel alacak
Next post
Son seçim anketi: İki ayrı ittifak başa baş, ilk turda sonuç yok, ikinci turun belirleyicisi HDP