Ana SayfaGüncelİnce: Ekonomi iflas ediyor, duvara çarpmak üzereyiz

İnce: Ekonomi iflas ediyor, duvara çarpmak üzereyiz

HABER MERKEZİ – CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, diğer cumhurbaşkanı adaylarına 500’er TL bağışta bulunurken, ekonomideki gidişata değindi. İnce, “İnsanlar iş yerlerini kapatıyor, ekonomi iflas ediyor, duvara çarpmak üzereyiz” dedi. CHP adayı ayrıca, seçim sürecinin ‘adil’ olmadığını belirterek “Selahattin Demirtaş’ın özgür şekilde bizimle birlikte kampanyaya katılmasını çok isterdim” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ziraat Bankası TBMM Şubesi’ne giderek diğer cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek’e “Güle güle harcasınlar” diyerek 500’er TL bağışta bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnce, diğer adaylardan kendisine bağışta bulunmalarını bekleyip beklemediğine ilişkin soruya “Ağanın eli tutulmaz, onlar da yatırırsa fena olmaz” diye yanıt verdi.

İnce, kendisine yapılan bağış miktarının sorulması üzerine de tutarı bilmediğini ancak kişi sayısının çok olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı adayı İnce, ekonomideki duruma da değinerek, şunları ifade etti:

“Döviz aldı başını gidiyor, memleket yanıyor, batıyor. Kavga etmenin bir alemi yok. Bu memleketi elbirliğiyle kurtaralım, düzlüğe çıkaralım. İnsanlar iş yerlerini kapatıyor, ekonomi iflas ediyor, duvara çarpmak üzereyiz. Böyle bir ortamdan birlik ve beraberlik içinde ancak çıkabiliriz. Önce 81 milyon bir olursak sonra dışarıya karşı daha güçlü oluruz. Bütün adaylarımıza, başarılar diliyorum.”

‘Adil bir yarış değil, Demirtaş’ın meydanlarda olmasını isterdim’

Muharrem İnce, 24 Haziran erken seçimlerinin ‘adil’ olmadığını belirterek, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın tahliye edilememesine dair şunları söyledi:

“Gönül ister ki bu yarışta Sayın Selahattin Demirtaş’ın özgür şekilde bizimle birlikte kampanyaya katılmasını çok isterdim. Doğrusu budur. Biz yarışıyoruz, miting yapıyoruz, o içeride tutuklu. Bu adil bir yarış değil. Sayın Erdoğan tutuklu olsaydı, onun için de özgürlük isterdim, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Akşener, kendim için de isterdim. Böyle bir yarışta Sayın Demirtaş’ın meydanlarda olmasını isterdim.”

Öte yandan İnce, CHP’nin milletvekili aday listesine ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Previous post
Tüketici güveni yılın en düşük seviyesinde
Next post
Madde madde: HDP'den "Kürt Sorununa Çözüm Deklarasyonu"