Ana SayfaÇalışma Yaşamıİnce’nin ziyareti sonrası görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı: İpimizi çektiler

İnce’nin ziyareti sonrası görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı: İpimizi çektiler

HABER MERKEZİ – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ziyaret ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran ve yardımcıları görevinden alındı. Fakülte bahçesinde çalışma arkadaşları ve öğrencileri tarafından uğurlanan Duran, “Bu olay bizim ipimizi çekmiş oldu” dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran ve yardımcıları, Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) talimatıyla Rektörlük tarafından görevden alındı.

Haberi CHP Milletvekili Ali Şeker Twitter üzerinden duyurdu: “Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi Cerrahpaşa’ya soktu diye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı YÖK’ün talimatıyla Rektörlük tarafından görevden alındı.”

İnce, sosyal medya paylaşımından Duran’ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

İnce, “İstanbul Üniversitesi’ni bölen iktidar, bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım! Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye!” ifadelerini kullandı.

Duran, ‘Rektör istifa’ sloganları ile uğurlandı

Görevden alınan Duran, öğrencilere ve çalışma arkadaşlarına veda etti.

Öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından uğurlanan Duran ve dekan yardımcıları, öğrencilerin oluşturduğu kortejin ön safında yer alarak okulun içinde, “Rektör istifa” sloganları atarak yürüyüş düzenledi.

Fakülte bahçesinde bir açıklama yapan Duran, aslında dün istifa ettiğini ancak sonradan istifasını geri çektiğini belirtti.

“Kabullenemeyeceğim bir şey var” diyen Duran, görevden alınma haberini nasıl aldığını anlattı:

“Bir milletvekilinin, bir cumhurbaşkanı adayının Cerrahpaşa’ya girmesini önlememizi bana söylediklerinde, bunu kendime anlatamadım. Burası her türlü insanın girip çıktığı, benden randevu aldığı bir yer. Ben onların söyledikleri gibi bir şey olamayacağını ve normal sürecin devam edeceğini, bu görüşmenin gerçekleşeceğini söyledim. Biz, dün Sayın Muharrem İnce ile gayet makul, gayet güzel bir sohbet yaptık. Ondan sonra da dışarıda çok uzun değil, gayet kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Akşam rektör beni aradı; önce övdü. ‘Şöyle başarılısınız, şöyle güzel şeyler yaptınız’ diye. Sonra da, ‘YÖK başkanı sizin görevden ayrılmanızı istiyor’ dedi.”

‘Dünkü olay ipimizi çekmiş oldu’

Üniversitenin bölünmesi gündeme geldiğinden bu yana öğrencilerle birlikte verilen mücadeleye değinen Duran, “24 Nisan’dan itibaren bir bölünmeme mücadelesinin içerisindeyiz. Siz bu süreçte harikalar yarattınız” dedi.

İstifasını bir dilekçeyle rektörlüğe gönderdiğini belirten Duran, “Açıkçası dünkü olay, bizim ipimizi çekmiş oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Buna uğraşsaydık yapabilir miydik bilmiyorum; ama onlar bizi birleştirdiler. Her gruptan, her görüşten insan Cerrahpaşa için bir araya geldi. Bu birliktelikle biz çok daha iyi yerlere geleceğiz. Lütfen hakkınızı bana helal edin” diye konuştu.

Üniversite için bölünme kararı verilmişti

Bazı üniversitelerin bölünmesini öngören kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilmesi üzerine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Akademik Kurul olağanüstü toplanarak bölünmeme kararı almıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan Alaattin Duran, mücadeleye devam edeceklerini vurgulamıştı.

 

Previous post
Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri eylemlerinin 37. gününde
Next post
Sebahat Tuncel'e 5 ay hapis cezası