Ana SayfaDünyaİsrail askerlerinin saldırısı sonucu uzuvlarını kaybeden Filistinliler, ampute futbol takımı kurdu

İsrail askerlerinin saldırısı sonucu uzuvlarını kaybeden Filistinliler, ampute futbol takımı kurdu

HABER MERKEZİ – Gazze sınırında devam eden “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”nde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu uzuvlarını kaybeden Filistinliler, ülkenin ilk ampute futbol takımını kurdu.  Takımın kalecisi Abdul Majid Mughari, “Sakatlıklarımızı arkamızda bırakıp yeteneklerimize odaklandığımızda işgalin hızını durdurduk” diye konuştu.

Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği ve 30 Mart tarihinden itibaren her hafta Cuma günü sürdürülen “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”nde İsrail askerlerince ateş açılması sonucu en az 45 Filistinli yaşamını yitirirken, binlerce kişi yaralandı.

En az 17 Filistinli ise açılan ateş sonucu bacağını kaybetti.

Şimdiyse uzuvlarını kaybeden Filistinliler, Filistin’in ilk ampute futbol takımını kurdu.

Takımı bir araya getiren isim ise Olimpiyat Komitesi üyesi Fuad Abu Ghalioun oldu.

Engelli bireylerden kurulu bir takım kurmak isteyen Ghalioun, Deir Al-Balah Rehabilitasyon Derneği ile iletişime geçti ve takıma katılmaya istekli 13 kişi buldu.

Telesur’un haberine göre takımın kalesi sağ elini kaybeden Abdul Majid Mughari’ye emanet edildi. Mughari, “Sakatlıklarımızı arkamızda bırakıp yeteneklerimize odaklandığımızda işgalin hızını durdurduk” dedi ve devamla şu sözleri kaydetti:

“Ampute oyuncular tek bir bacakla futbol oynanabileceğini ve tek elle jimnastik yapılabileceğini kanıtladı. Engelli olmak hayatımıza devam etmekten alıkoymuyor.”

Gazze Şeridi’nde kurulan takımın ilk oyuncuları arasında yer alan Naji Ajin ise, “Engelli veya özel ihtiyaçları olan insanlardan kurulu bir takım değiliz. Kendimizi kanıtlayabilir ve sevdiğimiz tüm sporları yapabiliriz” diye konuştu.


Karınca Dış Haberler



Önceki Haber
Gül doğruladı: Akar ve Kalın beni ziyaret etti, tehdit söz konusu değil
Sonraki Haber
Tutuklu HDK Eş Sözcüsü Hamzaoğlu'nun annesi yaşamını yitirdi