Ana SayfaGüncelKayyum kilit vurdu, yangında kül oldu, yıkıldı: Yılmaz Güney Sineması’nın yerine park yapıldı

Kayyum kilit vurdu, yangında kül oldu, yıkıldı: Yılmaz Güney Sineması’nın yerine park yapıldı

HABER MERKEZİ – Batman’da kayyum ataması sonrası şüpheli bir yangınla kül olan Yılmaz Güney Sineması’nın yerine park yapıldı.

Batman Belediyesi tarafından 2006 yılında inşa edilen ve kayyum ataması sonrası kapısına kilit vurulduktan sonra şaibeli bir yangınla kül olan Yılmaz Güney Sineması ‘yeniden yapılacak’ denilerek 2017’nin Mart ayında tamamen yıkılmıştı.

Yangının sinema salonundaki elektrik kontağından çıktığı ileri sürülmüştü.

MA’da yer alan habere göre salonun yerine sürekli “’Sinema yeri yeşil alan olsun” seçeneğiyle anket yaptıran kayyum Ertuğ Şevket Aksoy, istediği onayı Batman halkından alamadı.

Aksoy bunun üzerine kendisine ait Twitter hesabından “cami mi sinema mı” şıklarıyla yeni bir anket başlattı. Bu anketin sonucunda da kent halkı sinemasını geri istedi.

Ardından yıkılan sinemanın çevresine yeni yapılacak binanın projesinin olduğu fotoğraflı tanıtım bariyerleri bırakılarak kısa bir süre içinde inşaata başlanacağı kaydedildi.

Ancak inşaata başlanmadan peyzaj çalışması yapılarak Yılmaz Güney Sineması’nın olduğu alan park yapıldı.

Sinemanın parseli, hemen yanındaki Atatürk Parkı’yla birleştirildi.

Ne olmuştu?

Batman Belediyesi tarafından 2006 yılında inşa edilen Yılmaz Güney Sineması, 11 Eylül 2016 tarihinde DBP’li belediyeye kayyum atanması sonrası kapatıldı.

Eğer belediyeye kayyum atanmasaydı 22 Eylül 2016’da sinema salonunun modernize edilmesi için 550 bin TL’lik bir ihale gerçekleştirecekti.

Ancak kayyumdan sonra kapısına kilit vurulan sinema salonu kışın ortasında elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangında kül oldu.

Öyle ki yangından hemen önce belediye internet sitesinde yeni yapılacak sinema salonu ile ilgili bir anket yapılarak, Yılmaz Güney Sineması’nın yıkılacağı ve yerine yeni bir sinema salonunun inşa edileceği duyurulmuştu.

Sinema salonundaki zararın 1 milyon ila 500 bin TL arasında olduğu belirtiliyordu.

Sinemanın yeniden inşası için 2 milyon 500 bin ile 3 milyon TL arasında bir bütçeye ihtiyaç olduğu belirtilirken, kentin en işlek noktasındaki sinema salonunun ranta açılmasından endişe ediliyordu.




Önceki Haber
Cari açık Mart’ta beklentilerin üzerinde
Sonraki Haber
Ev içine dek uzanan fişleme: Çin'de Müslümanlara 'Orwellci ev ziyaretleri'