Ana SayfaGüncelKONDA, AKP seçmenini araştırdı: Yüzde 81’i internetten haber almıyor, AHaber ve TRT izliyor

KONDA, AKP seçmenini araştırdı: Yüzde 81’i internetten haber almıyor, AHaber ve TRT izliyor

HABER MERKEZİ – KONDA’nın partilerin seçmenlerini araştırdığı raporunun AKP seçmenleri ile ilgili kısmında, parti seçmenlerinin yüzde 36’sının internete hiç girmediği, internete girmeyenlerin ve internetten haber almayanların toplam oranının ise yüzde 81 olduğu bilgisini paylaştı. Rapora göre AKP seçmeninin en çok izlediği televizyon kanalları ise Atv, AHaber ve TRT. Raporda ayrıca AKP seçmenin yüzde 31’inin gelecekte ekonomik zorluk yaşayacağını düşündüğü bilgisi de yer alıyor.

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA, 24 Haziran’daki erken seçimler öncesinde partilerin seçmenlerini incelediği ‘Seçmen Kümeleri’ adlı raporunun ilk bölümünü yayınladı.

Raporda AKP seçmeninin çoğunluğunun ekonomik gidişattan memnun gözükse de yüzde 31’inin gelecekte maddi zorluk yaşayacağını düşündüğü bilgisi yer alıyor. Raporun ekonomi ile ilgili kısmı şöyle:

“Her ne kadar AK Parti seçmenleri ekonominin genel yönetimi ve durumu konularında iyimser görüşlere sahip olsa da, bireysel ekonomik durumları hakkında daha karamsar bir tavır sergilemektedirler. ‘Önümüzdeki aylarda kendi hayatınızda bir ekonomik zorluk bekliyor musunuz?’ şeklindeki soruya AK Parti seçmenlerinin yüzde 31’i beklediğini söylemektedir ve Türkiye genel seçmenleri içindeki yüzde 49 olan orana yaklaşmaktadır.”

İletişim alışkanlıkları

Raporda dikkat çeken bir başka nokta da AKP seçmeninin internet ve haber ile ilişkisi.

Rapora göre AKP seçmeninin yüzde 36’sı internete hiç girmiyor. İnternete girmeyenlerin ve internetten haber almayanların toplam oranı yüzde 81 ile en çok AKP seçmeninde. En çok izledikleri televizyon kanalları ise Atv, AHaber ve TRT.

AKP’yi tercih nedeni Erdoğan

Öte yandan AKP seçmeninin oy verme tercihini belirleyen başlıca etken olarak da AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüldüğü bilgisi de raporda var.

Rapora göre seçmenin yüzde 46’sı, seçimlerde oyunu parti lideri için verdiğini ifade ediyor. Bunu, yüzde 22 ile oyunu AKP’nin taraftarı olduğu için ve yüzde 22 ile ideolojik nedenlerle kullandığını söyleyen seçmen grupları izliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karabük'te şüpheli kadın ölümü
Sonraki Haber
Gülen polemiği: İnce "Usulüne uygun istenmemiş" dedi, hükümet yalanladı