Ana SayfaGüncelMerkel’den Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasına eleştiri

Merkel’den Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasına eleştiri

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Merkel, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirerek, yapılan görüşmeyi “yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olarak niteledi.

Almanya Milli Futbol Takımı formasını giyen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Londra’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ve bazı siyasetçilerin Erdoğan’ın seçim kampanyasına alet olmakla suçladığı Özil ve Erdoğan’a ilişkin son tepki Almanya Başbakanı Angela Merkel’den geldi.

Merkel, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasını eleştirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’deki olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, “rol model milli takım oyuncularının” Erdoğan ile buluşmasının “soru işaretleri yaratan ve yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olduğunu belirtti.

Gündoğan ve Özil’in konuya ilişkin açıklama yapmalarını da memnuniyetle karşıladıklarını belirten Seibert, DFB içinde de konunun gündeme geleceğinden emin olduğunu ifade etti.

Seibert, “Merkel de bunu gizli bir seçim desteği olarak mı değerlendiriyor?” şeklindeki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

TFF: Son derece olağan bir buluşma

Arsenalli Özil ve Manchester Cityli Gündoğan’ın Erdoğan ile buluşmasına Almanya’da tepkiler sürerken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, ”eski bir futbolcu ve tutkulu bir futbolsever” olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye asıllı oyuncularla görüşmesinin “son derece olağan bir durum olduğunu” savunmuştu.

Demirören, “Almanya Futbol Federasyonu başkanı örneğinden görüleceği üzere, futbola siyaset bulaştırmak korkunç bir hatadır” ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Almanya Futbol Federasyonu ve bazı siyasetçiler tarafından Erdoğan’ın seçim kampanyasına alet olmakla suçlanmıştı.

Geçen pazar günü Erdoğan ile bir araya gelen Arsenalli Özil ve Machester Cityli Gündoğan’a ek olarak, sezon ortasında Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk Tosun da söz konusu fotoğrafta yer almıştı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’da oynayan Türkiye asıllı Almanya vatandaşı Emre Can’ın ise Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetini reddettiği öğrenilmişti.

Previous post
Hızla genişleyen devasa bir kara delik keşfedildi
Next post
Merkez Bankası Başkanı, Erdoğan'la görüşmek üzere AKP Genel Merkezi'nde