Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası’nın faiz karar sonrası hükümetten açıklama

Merkez Bankası’nın faiz karar sonrası hükümetten açıklama

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararına ilişkin açıklama yapan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk lirasındaki düşüşü durdurmak ve fiyat istikrarını sağlamak için atılacak her adımı destekleyeceklerini ifade etti.

TL’nin döviz karşında kayıplarının artması üzerine Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 13,5’ten 16,5’e yükseltmesinin ardından hükümetten açıklama geldi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası Başkanı ve Para Politikası Komitesi üyelerinin Türk lirasındaki düşüşü durdurmak ve fiyat istikrarını sağlamak için atacakları her adımı desteklediğini” ifade etti.

Para politikası güvenilirliğini yeniden sağlamanın ve yatırımcı güvenini yeniden kazanmanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Şimşek, devamla şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet, cari açığı düşürmek ve Merkez Bankasının dezenflasyon çabalarına yardımcı olmak için mali disiplini sürdürme, makro ihtiyati tedbirler dahil yapısal reformları hızlandırma amacına bağlı kalmaya devam ediyor. Türkiye’nin makro ekonomik sorunlarından hiçbiri çözülemez değil. Geçmişte sorunları çözdük, yine yapabiliriz.”