Ana SayfaGüncelMuharrem İnce: 3B’yi 3Y ile sağlayacağız

Muharrem İnce: 3B’yi 3Y ile sağlayacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi ve Kürt sorununu çözmekte kullanacağını söylediği “3B” formülünü “3Y” ile gerçekleştireceklerini açıkladı: “Belli bir yönümüz, yöntemimiz, yeni bir yönetimimiz olacak.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyası kapsamında İzmir’de miting düzenledi.

AKP hükümetinin ekonomi politikalarına eleştirilerini yineleyen İnce, “Birinci büyük yanlışları bu parayı aldılar betona gömdüler” ifadelerini kullandı ve devamla şu sözleri kaydetti:

“Üretmek yerine betonu tercih ediyorlar. Çünkü orada rüşvet çok hırsızlık çok. Ben sizlere üretim vaat ediyorum. Sizlere gelecek vaat ediyorum, sizlere bacaları tüten fabrikalara vaat ediyorum. Çocuklarınıza iş vaat ediyorum. “

“3B’yi 3Y ile yapacağız”

İnce ayrıca daha önce Kürt sorununun çözümünde kullanacağını açıkladığı “3B formülü”nü (Barış, bölüşme ve büyüme) ”3Y” ile gerçekleştireceklerini söyledi:

“Yani barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. Bu 3B’yi de 3Y ile yapacağız. Önce yönümüz belli olacak. Yani bizi Avrupa’dan da kopardılar, Suriye’den de kopardılar. Biz Avrupa Birliğine girmek istiyoruz. Zenginleşmek istiyoruz, refah içerisinde yaşamak istiyoruz. Özgürlük içinde yaşamak istiyoruz. Gelişmiş bir demokraside yaşamak istiyoruz. İki, yöntemimiz belli olacak. Hukuk devleti, evrensel kurallar, özgürlükler. İsteyen istediği gibi giyinecek. Başörtülü kardeşim ister sokakta ister evde ister devlet dairesinde nasıl giyinirse giyinsin kimse karışmayacak. Bir de yeni bir yönetime ihtiyacımız var. Güçlü bir lidere ihtiyacımız var. Tek adama değil. Ehliyetli insanlar olacak.”