Ana SayfaGüncelPerinçek’in ‘HDP’ çıkışı sonrası Vatan Parti’sinde istifalar: “HDP’ye oy vereceğiz”

Perinçek’in ‘HDP’ çıkışı sonrası Vatan Parti’sinde istifalar: “HDP’ye oy vereceğiz”

HABER MERKEZİ – Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül ile 90’ı aşkın parti üyesi, partilerinden istifa etti ve “HDP’ye oy vereceğiz” açıklaması yaptı.

Diyarbakır, Batman ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aralarında il başkanı, yönetici ve üyelerinde bulunduğu 90’ı aşkın Vatan Partili, partilerinden istifa etti.

Tüm istifa edenler adına açıklama yapan Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, bu kararı partilerinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’in “HDP’yi kapattıracağım” sözleri üzerine verdiklerini ifade etti.

2 yıldır yürüttüğü başkanlık görevinden neden istifa ettiğini açıklayan Gönül, “Perinçek ‘Cumhurbaşkanı olursam HDP’yi kapatacağım’ dedi. Perinçek’in bu söylemleri Diyarbakır, Kızıltepe ve Batman yönetimimizi rahatsız etti ve rahatsızlığımızı dile getirdik. Kendi aramızda görüştük ve istifa kararı aldık” dedi.

‘Kirli siyaset istemiyoruz’

Barış istediklerini vurgulayan Gönül, şöyle devam etti:

“6 milyon oy almış bir partiyi kapattırma lüksünüz olamaz. Her şeyi terörle bağdaştıramazsınız. Bölgede savaşı iliklerimize kadar yaşadık. Barış istiyoruz. Kirli siyaset istemiyoruz.”

Vatan Partisi’nin yüzde 1 oranında oyu olduğunu belirten Gönül, “Perinçek söylemlerini düzeltmezse bu oy oranı yüzde 0.1 olur” uyarısında bulundu.

Sur’daki yıkımı da dikkat çeken Gönül, AKP’yi kast ederek “Sur’da 3 yıl önce hendek savaşı çıktı. Oralar yıkıldı ve yapacağız dediler. Hepsi fiyasko. Cadde üzerindeki dükkanlar tek yapıldı. Arka bahçede ise moloz taşımaktan bir şey yapmadılar” diye konuştu.

‘HDP’ye oy vereceğiz’

HDP’nin cezaevindeki siyasetçilerine de değinen Gönül, “HDP’nin milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklandı, kimse ses çıkarmadı. 6 milyon insan HDP’ye oy verdi. Kimse silah zoruyla oy vermedi” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Alaattin Çakıcı’yı överek ‘kısmi af’ çağrısında bulunmasını da eleştiren Gönül, istifa eden tüm üyelerin HDP’ye oy vereceğini söyledi:

“Şimdi mafya liderlerini cezaevinden çıkarmak için af konusunu gündeme getirdiler. Muhtemelen af olacak. Demek hükümetin mafyaya ihtiyacı var. Sedat Peker çıkıp Kürtlerin kanını dökmekten söz ediyor, kimse bunu diyemez, bu ahlaksızlık ve şerefsizliktir. İstifa eden arkadaşlarımızla birlikte HDP’ye oy vereceğiz.”

Previous post
"Erdoğan kaybedebileceğini gördü, bu gerçeğin farkında"
Next post
Demokratik Modernite çalışanı Azak gözaltına alındı